Υπό έλεγχο η φωτιά - 170 οι διασωθέντες

Υπό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγη ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί στο επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο «Norman Atlantic» σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Σύμφωνα με το Rai News, ωστόσο, η κατάσταση παραμένει εξαιρεικά δύσκολη γιατί το πλοίο έχει πάρει κλίση.


Περίπου 170 άνθρωποι έχουν ήδη διασωθεί από τις σωσίβιες λέμβους ενώ ένα άτομο έχει μεταφερθεί με ήπια υποθερμία στην Απουλία, μεταδίδει η La Repubblica ενώ αυτή την ώρα η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Αρχικά, γράφει εφημερίδα, οι πληροφορίες που έφταναν σχετικά με το πλοίο ήταν αντιφατικές και ελλιπείς.
Σύμφωνα με ορισμένες εκδοχές, οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν βρει καταφύγιο στους επάνω ορόφους καθώς μια διακοπή ρεύματος έχε εμποδίσει την δυνατότητα διαφυγής στις υπόλοιπες σωσίβιες λέμβους. Άλλοι μιλούν ακόμη και για φλόγες στις βάρκες.
Ο καπετάνιος του πλοίου δήλωσε πως δεν υπάρχουν θύματα και πως παραμένει ακυβέρνητο ενώ παρασύρεται προς τα αλβανικά ύδατα.
Σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας της Ιταλίας, Ρομπέρτα Πινότι, το πολεμικό Ναυτικό της χώρας έχει διασώσει επτά άτομα, πως ανακοίνωσε στο λογαριασμό της στο Twitter.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Rai News, επίσης, μετέδωσε ότι το πλοίο, το οποίο είναι ακυβέρνητο, εισήλθε σε αλβανικά χωρικά ύδατα.
«Eίμαι στο πλευρό των συγγενών των επιβατών των πλοίων που βρίσκονται ακυβέρνητα και παρουσίασαν βλάβη στην Αδριατική. Θέλω να εκφράσω την συμπάθειά μου και προς τους διασώστες οι οποίοι καταβάλλουν αδιάκοπές προσπάθειες», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος προς τους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: