Ανακοίνωση/Aπάντηση για τη συνάντηση εργασίας με θέμα τον τουρισμό

Είναι να απορεί κανείς με το ύφος και το περιεχόμενο της δήλωσης του εκπροσώπου της παράταξης "Ήπειρος Ανατροπής" στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη σημερινή συνάντηση εργασίας φορέων των Ιωαννίνων με Γερμανούς εμπειρογνώμονες για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Η τοποθέτησή του, που έγινε χωρίς να έχει παρακολουθήσει καν μέρος της συνάντησης, δεν συνάδει, πρώτα απ΄ όλα, με τους κανόνες της Ηπειρωτικής φιλοξενίας. Πολύ δε περισσότερο, όταν οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες, θέλησαν με την παρουσία τους να συνδράμουν στην προσπάθεια προσέλκυσης περισσότερων Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα και στην Ήπειρο, με την προβολή για το σκοπό αυτό κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο του θρησκευτικού, του περιπατητικού τουρισμού και άλλων αξιοθεάτων ειδικού ενδιαφέροντος.
Προσβάλλει όμως και τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, ήτοι τους εκπροσώπους της Περιφέρειας, των Δήμων, της Ι. Μητρόπολης Ιωαννίνων και τους επιχειρηματίες του τουρισμού, που είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για ένα συνδυαστικό - τουριστικό σχέδιο, να γνωρίσουν τον τρόπο σκέψης των Γερμανών τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα, τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στο τουριστικό μας προϊόν, αλλά και να συζητήσουν για τις άμεσες δράσεις που πρέπει να ληφθούν ενόψει της συμμετοχής της Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ITB) του Βερολίνου, (Ιανουάριος του 2015).
Όλους αυτούς τους ενώνει η αγωνία για την ανάπτυξη του τόπου μας και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων του. Κάποιοι συνειδητά επιλέγουν να μείνουν εκτός της κοινής προσπάθειας, επιχειρώντας μάλιστα να τορπιλίσουν δράσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη, επιλέγοντας τον λαϊκισμό με προσβλητικές αποστροφές του λόγου τους.
Η Περιφερειακή Αρχή και οι φορείς της Ηπείρου προσπαθούν να χτίσουν. Ορισμένοι, όπως ο εκπρόσωπος της παράταξης "΄Ηπειρος Ανατροπής" επιχειρεί να γκρεμίσει, θεωρώντας ίσως ότι μέσα από τα συντρίμμια διέρχεται ο δρόμος της πολιτικής του ανέλιξης. Αυτή είναι η πραγματική προσφορά, ενός εκάστου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: