«Έφυγε» από τη ζωή ο Κώστας Λινοξυλάκης, παλαίμαχος του Παναθηναϊκού

Μια από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Κώστας Λινοξυλάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και τον Αύγουστο νοσηλεύτηκε στο ΓΝΑ, με την οικογένειά του να κάνει έκκληση για αίμα, καθώς η ανάγκη ήταν μεγάλη και δεν υπήρχε επάρκεια.


Ο κορυφαίος κεντρικός αμυντικός γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1933 στο Άνω Μέρος Ρεθύμνου.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αστέρα Αθηνών, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε για 13 χρόνια στον Παναθηναϊκό, από το 1950 έως το 1963. Συμμετείχε σε 101 αγώνες πρωταθλήματος με τους «πράσινους», σκοράροντας 7 τέρματα στο Πρωτάθλημα και 5 στο Κύπελλο. Αγωνίστηκε και σε 5 ευρωπαϊκά παιχνίδια. Κέρδισε 4 πρωταθλήματα, τα έτη 1953, 1960, 1961, 1962 και ένα κύπελλο το 1955.

Το ντεμπούτο του με την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1950, όταν επιλέχθηκε από τον τότε εκλέκτορα της Εθνικής Κώστα Νεγρεπόντη να συμμετάσχει στον εντός έδρας αγώνα εναντίον της Β’ ομάδας της Γαλλίας, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Φιλίας Ανατολικής Μεσογείου, που διεξήχθη στο Γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Συνολικά με τη γαλανόλευκη φανέλα αγωνίστηκε σε 28 αγώνες σκοράροντας μια φορά.

Το 1956 συμμετείχε στην ταινία «Οι άσοι του γηπέδου» (γνωστή και ως “Κυριακάτικοι Ήρωες”), στο πλευρό σημαντικών ποδοσφαιριστών της εποχής, όπως ο Ανδρέας Μουράτης, ο Λάκης Πετρόπουλος, ο Στάθης Μανταλόζης, ο Κώστας Πούλης και άλλοι.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αποχαιρετά τον Κώστα Λινοξυλάκη, μία ποδοσφαιρική φυσιογνωμία που τίμησε το Τριφύλλι και τα χρώματα της Εθνικής.

Γεννημένος στο Ρέθυμνο, ο δεξιοτέχνης στόπερ του Παναθηναϊκού πανηγύρισε 4 Πρωταθλήματα (1953, 1960, 1961, 1962), 1 Κύπελλο και είχε 5 ευρωπαϊκές συμμετοχές με την αγαπημένη του ομάδα.

Με το Τριφύλλι στο στήθος 101 φορές και 28 το εθνόσημο, ο Κώστας Λινοξυλάκης άφησε το δικό του στίγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως στυλοβάτης της άμυνας και αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Η απώλεια του Κώστα Λινοξυλάκη είναι απώλεια όλης της παναθηναϊκής οικογένειας και του ποδοσφαίρου που τίμησε με τα προσόντα και το ήθος του συνάμα. Θα αποτελεί πάντα υπερήφανο κομμάτι της ιστορίας μας.

Συλλυπούμαστε τους οικείους του».


Δεν υπάρχουν σχόλια: