Δήλωση υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση για τις εκλογές 25 Γενάρη

Ζούμε, εργαζόμαστε και είμαστε μέλη μιας κοινωνίας σε αποσάθρωση, μιας κοινωνίας άγρια λεηλατημένης από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων. Η νέα γενιά, είναι εκείνη η οποία έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση. Άδικα, πληρώνοντας τις αμαρτίες του χθες, εξαθλιώνεται χωρίς προοπτική και οδηγείται στην ανεργία στην μετανάστευση ή σε ελαστικές μορφές εργασίας, χωρίς δικαιώματα. Οι πολίτες νιώθουν προδομένοι και εξαπατημένοι από το πολιτικό σύστημα που διαχειρίστηκε τις τύχες του τόπου, αποτελώντας οργανικό μέρος ενός συστήματος διαπλοκής, διαφθοράς και υποτέλειας.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 του Γενάρη σημαίνει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τους λαούς όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και όλης της Ευρώπης. Σημαίνει αξιοπρέπεια για όλους τους ανθρώπους που επλήγησαν από τις πολιτικές των μνημονίων και της ύφεσης, τους άνεργους, τους ανασφάλιστους, που βίαια φτωχοποιήθηκαν. Σημαίνει ακόμη δικαιοσύνη για να αποκατασταθεί η ανισότητα, να πάψουν να πληρώνουν οι πολίτες παράλογους φόρους και χαράτσια. Σημαίνει δημοκρατία για να γίνει η χώρα μας κυρίαρχο κράτος και όχι αποικία χρέους και να μπορούν να καθορίζουν οι πολίτες αυτής της χώρας τις πολιτικές που θα εφαρμόζονται, πολιτικές που θα είναι προς όφελός τους και θα καθορίζονται ανάλογα με τις ανάγκες τους.
Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, για άλλη μια φορά όπως και το 2012, δηλώνω παρών και ρίχνομαι στην μάχη από την ύψιστη θέση ευθύνης και τιμής να ζητήσω ξανά την ψήφο των εκλογέων.
Τότε ήταν που η οργή και η αγανάκτηση των συμπολιτών μας απέναντι στα δεινά των εφαρμοζόμενων πολιτικών και στο απαξιωμένο πολιτικό προσωπικό, καθώς και η πίστη και η διορατικότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανάλυση του για την κρίση, είναι ο φορέας αυτής της πολιτικής αλλαγής, με ώθησε να θέσω για πρώτη φορά υποψηφιότητα και πολλοί/ες από εσάς στηρίξατε θερμά.
Έκτοτε με την καθημερινή μου παρουσία και εργασία ανάμεσά σας με ήθος και σύνεση, βιώνοντας κοινές αγωνίες και τα ίδια αδιέξοδα με την πλειονότητα των συμπολιτών μας, με τις δημόσιες παρεμβάσεις και την συμμετοχή μου στα κοινά, με την συμμετοχή μου στα κινήματα και στις δράσεις αλληλεγγύης έδωσα καθημερινά την μάχη για την ανατροπή της ζοφερής πραγματικότητας.
Σήμερα, ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της ιστορικής ανατροπής, ήρθε η ώρα η νέα γενιά να αναλάβει της ευθύνες της να οραματιστεί και να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους.
Να εμπιστευθούμε την δημιουργική δύναμη των νέων. Να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία των πολιτών να παλέψουμε να κάνουν οι πολίτες δική τους υπόθεση την ανόρθωση της χώρας και της αξιοπρέπειας της.
Χωρίς εμπειρία από το πάρτι των προηγουμένων ετών, διαφθορά, διαπλοκή συστήματος εξουσίας, με επιστημονική γνώση, δύναμη, θέληση, φρέσκιες ιδέες, ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια, ήθος της αριστεράς , απορρίπτοντας το παλαιοκομματικό μοντέλο εξουσίας.
Στις βαλίτσες μας δεν έχουμε τα βαρίδια του παρελθόντος πελατειακές σχέσεις, επαγγελματισμό της πολιτικής και σχέσεις συνδιαλλαγής με συμφέροντα. Αντίθετα έχουμε στις βαλίτσες μας την καταγωγή από τα σπλάχνα της κοινωνίας, με γνώση για τα προβλήματα, με δεσμεύσεις από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ,
δίπλα σας, μαζί σας. Όπως πριν τις εκλογές και μετά να σηματοδοτήσουμε όχι την αλλαγή σελίδας στην Θεσπρωτία αλλά την αλλαγή βιβλίου!
Με χαμόγελο και αισιοδοξία, είμαστε καταδικασμένοι να τα καταφέρουμε!

Κάτσης Μάριος
Ηλεκτρονικός Μηχ. & μηχανικός Η/Υ
Υπ. Βουλευτής Θεσπρωτίας


2 σχόλια:

Βασίλης Κ. είπε...

Καλή επιτυχία Μάριε

Κ.Κ. είπε...

Φρέσκια πνοή απέναντι στις γεροντικές ανάσες ενός πολιτικού συστήματος που καταρρέει