Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Οικονόμου, σύμφωνα με την Καθημερινή.

 Όλα τα ονόματα
Πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας "Καθημερινής" που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο, αναφέρεται στα στελέχη που θα αναλάβουν υπουργεία στην κυβέρνιση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των όποιων και τον υποψήφιο βουλευτή Θεσπρωτίας Γιώργο οικονόμου.

Είναι η πρώτη φορά που μια εφημερίδα, και μάλιστα συντηρητική, καταπιάνεται με το θέμα, θεωρώντας δεδομένη την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Το ρεπορτάζ στέκεται ιδιαίτερα στην περίπτωση της κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, εξέλιξη που φαίνεται ιδιαίτερα πιθανή στις τελευταίες δημοσκοπήσεις αλλά και τις ενδείξεις αποσύνθεσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Ως προς τα ονόματα, ο Σουλιώτης Γιώργος Οικονόμου, που τον επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για υποψήφιο βουλευτή Θεσπρωτίας, έξω και πέρα από τις κομματικές διαδικασίες, τοποθετείται στο δύσκολο πόστο του Αποδήμου Ελληνισμού.Τον Γιώργο Οικονόμου, Πρόεδρο τον γνωρίζει πολύ καλά ο Αλέξης Τσίπρας, καθόσον είναι ενεργό μέλος της ηπειρωτικής αποδημίας της Αττικής, ξέρει τις διασυνδέσεις του με τους Ηπειρώτες του εξωτερικού και επειδή στο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς διαβλέπει ότι, ίσως να μην υπάρχει άλλο πρόσωπο, που θα μπορεί να αναλάβει το δύσκολο πόστο του Αποδήμου Ελληνισμού, θα το αναθέσει στον Πρόεδρο της κορυφαίας αποδημικής ηπειρώτικης οργάνωσης, που έχει παρακαταθήκη τις γνωριμίες του με τους συματριώτες του, στην Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία έτσι ώστε να αποκτήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσβάσεις στους Έλληνες του εξωτερικού.
Στα υπόλοιπα ονόματα: ο Γιάννης Δραγασάκης εμφανίζεται ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με τους Γ. Σταθάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο να έχουν την ευθύνη των οικονομικών υπουργείων, με τον δεύτερο αυτό της Ανάπτυξης. Ως "ακλόνητα φαβορί" για τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών παρουσιάζονται οι, Ζ. Κωνσταντοπούλου και Θ. Δρίτσας αντιστοίχως, με την "Αριστερή Πλατφόρμα" του Π. Λαφαζάνη να αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας.
Λιγότερο σίγουρη θεωρεί το ρεπορτάζ την ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών από τον κ. Ν. Κοτζιά, κάποιες θέσεις που ίσως δοθούν στους "αιρετικούς οικονομολόγους" Γ. Βαρουφάκη και Κ. Λαπαβίτσα, ενώ αναζητείται ρόλος για τον Α. Μητρόπουλο και τους άλλους πασοκογενείς του κόμματος.Έξω και πέρα από το ρεπορτάζ της ''Καθημερινής'', από την Κουμουνδρούρου διαρρέει ότι, η Ήπειρος θα έχει την τιμητική της στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
'Ετσι εκτός του Πρεβεζάνου Ευκλείδη Τσακαλώτου, που θα αναλάβει όπως προαναφέρθηκε οικονομικό υπουργείο, αυτό της Ανάπτυξης, σοβαρές πιθανότητες να υπουργουποιηθούν έχουν, η Όλγα Γεροβασίλη βουλευτής Άρτας, στο Υγείας, ο Τζουμερκιώτης Νίκος Τόσκας στο Άμυνας, η Πωγωνήσια Αγλαϊα Κυρίτση στο Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο Σουλιώτης Γιώργος Οικονόμου στο Υφυπουργείο Αποδήμου Ελληνισμού. Αξίζει να αναφερθεί ότι, η Αγλαϊα Κυρίτση, επί χρόνια δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της ΝΕΤ, εμβληματικό πλέον πρόσωπο στον αγώνα κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ, κόρη του αγωνιστή δικηγόρου Λάζαρου Κυρίτση, από τη Χαραυγή Πωγωνίου, που επί Χούντας είχε φυλακιστεί 6 χρόνια για την αντιστασιακή του δράση και ο Αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Τόσκας από τα Τζουμέρκα, ο ''πράσινος στρατηγός'' όπως τον αποκαλούσαν, που ήταν το αντίπαλο δέος του δεξιού αντιστράτηγου Φράγκου Φράγκου και είχε συντάξει το 2009 προεκλογικά το κυβερνητικό πρόγραμμα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, ήταν προσωπικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, να τοποθετηθούν στην 4 και 5 εκλόγιμες θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας προφανώς κατά νου, να τους αναθέσει κυβερνητικούς ρόλους.

http://www.paramythia-online.gr/paramythia/politics/4573-2015-01-23-14-24-50.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: