Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Ηπείρου

Τη σταθερή θέληση της Περιφερειακής Αρχής να στηρίξει τις αθλητικές υποδομές της Ηπείρου υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, κατά τη συζήτηση της σύναψης προγραμματικών συμβάσεων για την ανακατασκευή γηπέδων.


Ειδικότερα πρόκειται για τα έργα:

 «Ανακατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου ΕΑΝΚΙ (Λιμνοπούλα) του Π.Ε.Α.Κ.Ι.», προϋπολογισμού 285.000 ευρώ
 Ανακατασκευή γηπέδων Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου (Ε.Π.Σ.ΗΠ.)», προϋπολογισμού 280.000 ευρώ
 Ανακατασκευή γηπέδων Σταυρακίου και Βελισσαρίου του Δήμου Ιωαννιτών», προϋπολογισμού 420.000 ευρώ

"Έχουμε ενδιαφερθεί να βοηθήσουμε σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου μπορούμε σε όλη την Ήπειρο. Οι Δήμοι έχουν μια επωδό: "δεν έχουμε μία". Εμείς έχουμε ελάχιστα διαθέσιμα μέσα, όμως κοιτάμε να καλύψουμε τα πάντα" σημείωσε ο κ. Καχριμάνης, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις της Περιφέρειας σε συνεργασία με τους Δήμους και τους αθλητικούς φορείς για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων.

Επίσης, η Επιτροπή ενέκρινε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε τουριστικές εκθέσεις κατά το έτος 2015, με εισήγηση της αρμόδιας Δ/νσης Τουρισμού της Περιφέρειας. Η Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη σημείωσε πως εκ μέρους της Περιφέρειας υπάρχει σαφής προγραμματισμός για τη συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις, χάρη στην προεργασία των υπηρεσιών και τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Η ανταπόκριση των επαγγελματιών του τουρισμού καθορίζει την τελική συμμετοχή σε κάθε έκθεση, διευκρίνισε.

Τέλος, η Επιτροπή ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, και του Δήμου Ιωαννιτών για το έργο: «Αποκατάσταση οδού προς Αρχαιολογικό χώρο Καστρίτσας Α' φάση», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, καθώς και την παράταση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου για την κανονική λειτουργία του ΧΥΤΑ Ιωαννίνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: