Financial Times: O Παπανδρέου επιστρέφει ως ρυθμιστής των εκλογών

Την εκτίμηση ότι το κόμμα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε μία νίκη του Αντώνη Σαμαρά, εκφράζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.
«Ο Γιώργος Παπανδρέου απήλαυσε μία προσοδοφόρα θητεία σε διεθνείς διαλέξεις από την ημέρα που άφησε το πρωθυπουργικό γραφείο το 2011 στο απόγειο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα», επισημαίνουν στην εισαγωγή τους οι FT.

«Τώρα ο 65χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική δράση ως αρχηγός ενός «κόμματος μπαλαντέρ» που μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των πρόωρων εκλογών στη χώρα, στις 25 Ιανουαρίου. Ο κ.Παπανδρέου, γόνος ελληνικής πολιτικής δυναστείας, είχε αναβάλει την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, εν μέσω αναφορών ότι οι πρώην ομοϊδεάτες του έχουν αρνηθεί να διακόψουν τους δεσμούς τους με το ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε από τον πατέρα του για να ενταχθούν σε μία κεντροαριστερή ομάδα αποστατών», πρόσθέτει το δημοσίευμα.
Παρόλα αυτά, στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι το κόμμα θα ανακοινωθεί «τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες».
«Μία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα», τονίζουν οι FT, «κατέδειξε ότι το κόμμα του κ.Παπανδρέου μπορεί να συγκεντρώσει το 4-5% των ψηφοφόρων, «κλέβοντας» ένα μικρό, αλλά κρίσιμο ποσοστό από τον προπορευόμενο ΣΥΡΙΖΑ».
«Αν συμβεί αυτό τότε μπορεί να κρατά στα χέρια του τη νίκη της κεντροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά», τονίζει η εφημερίδα.
Σε άλλο σημείο, το άρθρο εκτιμά ότι οι εκλογές θα τεστάρουν τη δύναμη του κ. Παπανδρέου πάνω σε αναποφάσιστους ψηφοφόρους», σχολιάζει δημοσκόπος που δεν κατονομάζετα.
«Θα είναι σκληρό για ένα νέο κόμμα να αποκτήσει δυναμική, αλλά βοηθά το γεγονός της προώθησης του στα social media. Είναι πολύ πιθανό να παίξει ένα αποφασιστικό ρόλο σε αυτές τις εκλογές», σχολιάζει το δημοσίευμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: