Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Ι. Τζάνη

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του στη δικαιοσύνη, ο πρώην Δήμαρχος Παραποτάμου Ιωάννης Τζάνης, για την πολυσυζητημένη υπόθεση του ταμειακού ελλείμματος των διακοσίων είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ, για το έτος 2010, στο Δήμο Παραποτάμου, όπου διετέλεσε επί σειρά ετών Δήμαρχος.
Όπως είναι γνωστό ο κ. Τζάνης είχε κληθεί για απολογία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όντας όμως υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία, ζήτησε και πήρε αναβολή για να απολογηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Νωρίτερα είχαν απολογηθεί για την ίδια υπόθεση οι δύο υπάλληλοι του Δήμου Παραποτάμου, στους οποίους επίσης επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι δύο υπάλληλοι οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί από την υπηρεσία τους από το 2011, οπότε και έγινε γνωστό το πόρισμα της ΕΔΕ, έχουν στραφεί με μηνυτήριες αναφορές και αγωγές κατά του πρώην Δημάρχου Παραποτάμου, αρνούμενοι οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην υπόθεση και υπηρεσιακή σχέση τους με το ταμείο. Αντίθετα, επιμένουν πως τη διαχείριση του ταμείου του Δήμου Παραποτάμου ασκούσε ο Δήμαρχος.
Από την πλευρά του ο κ. Τζάνης σε πρόσφατη απάντησή του στη ΒδΈλλα ισχυρίστηκε πως "ελέγχεται ποινικά « αποκλειστικά και μόνον » για το εάν ως Δήμαρχος τήρησε με ακρίβεια τους Νόμους ως προς την χρηστή διαχείριση και εάν άσκησε τον απαιτούμενο έλεγχο προς τους υπαλλήλους του Δήμου σχετικά με την ορθή από αυτούς διαχείριση των οικονομικών του Δήμου" ενώ διαβεβαιώνει πως "Όλα όσα αναφέρονται περί υπεξαίρεσης όσον αφορά την ποινική του μεταχείριση από την Δικαιοσύνη είναι κατάπτυστα ψεύδη και συκοφαντίες και δεν αφορούν το πρόσωπό του ως υπολόγου".
Β.Γκ.

http://www.vdella.com/epikaira/9351-2015-02-05-21-54-45.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: