Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενισχύεται ο θεσμός του ΚΗΦΗ

Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας παρά τις δυσκολίες των καιρών θέτει ως προτεραιότητα την φροντίδα των ηλικιωμένων συμπολιτών μας και των οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Συνεχίζει λοιπόν να ενισχύει το θεσμό του ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων).

Με δύο ενεργές, περιφερειακές Δομές (Πέρδικα- Πλαταριά), το ΚΗΦΗ απευθύνεται σε ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και το περιβάλλον που τους φροντίζει αδυνατεί να αντεπεξέλθει στο δύσκολο έργο της προστασίας τους, επειδή εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά, οικονομικά ή προβλήματα υγείας.
Τα ΚΗΦΗ εξυπηρετούν 30 ηλικιωμένους προσφέροντας
• Σίτιση (πρωινό- μεσημεριανό)
• Νοσηλευτική Φροντίδα
• Ατομική Υγιεινή
• Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης
• Περίπατοι- Εκδηλώσεις
Τα ΚΗΦΗ στελεχώνονται με άρτια καταρτισμένο προσωπικό: Νοσηλεύτρια, Κοινωνικό Φροντιστή, Βοηθητικό προσωπικό, Οδηγό. Εποπτεύονται από το Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Π.Α Κ.Π.ΠΟ και συνεργάζονται με όλες τις κοινωνικές δομές εξυπηρέτησης ηλικιωμένων που λειτουργούν στη περιοχή.

Τον περασμένο Αύγουστο τα ΚΗΦΗ διοργάνωσαν 5νθημερη εκδρομή στα Ιαματικά λουτρά Αριδαίας με τη συμμετοχή 30 ηλικιωμένων.
Σε μια προσπάθεια να έρθουν οι ηλικιωμένοι σε επαφή με ομάδες της κοινωνίας οι ωφελούμενοι των
ΚΗΦΗ μαζί με το προσωπικό μοίρασαν σχολικά είδη στους μαθητές του Δημοτικού σχολείου της Πλαταρίας.
Τα Χριστούγεννα πραγματοποιήθηκε εορτασμός στο χώρο του ΚΗΦΗ Πλαταριάς με την συμμετοχή της Γ` Τάξης του Δ` Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας. Οι ηλικιωμένοι μαζί με τους μαθητές κατασκεύασαν στολίδια, δώρα και κάρτες για τις γιορτές.


Για το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.
Ο Πρόεδρος
Γεράσιμος Φουσέκης




Δεν υπάρχουν σχόλια: