Η τοποθέτηση της Ολγας Γεροβασίλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου-20.3.15

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου με θέματα το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου 2014-2020 (ενημέρωση) και τις Αιρεσιμότητες (Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης, Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη και τους ΡΟΜΑ) (υιοθέτηση).
Η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι στην παρακολούθηση του ΠΕΠ και κυρίως στην εξειδίκευσή του, θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή και έμφαση στην άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.
Θα πρέπει οι φτωχότερες περιοχές, όπως η Π.Ε. Άρτας, που εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού που ζει σε κίνδυνο φτώχειας και ταυτόχρονα έχει το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα με 12.500 ΜΑΔ ανά άτομο, προφανώς να έχουν προνομιακή μεταχείριση στην εξειδίκευση των δράσεων.
Η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως η διαμόρφωση ενιαίας περιφερειακής συνείδησης απαιτεί εκ βάθρων αλλαγή του τρόπου και της συγκεντρωτικής λογικής που επί τόσα χρόνια γινόταν η διαχείριση προγραμμάτων στη Ήπειρο.
Ανέφερε, ως παράδειγμα, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που εφαρμόστηκε πιλοτικά στα Ιωάννινα, παρόλο που δεν ήταν ο Δήμος με τις περισσότερες ανάγκες, χωρίς φυσικά να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι οι δικαιούχοι που το έλαβαν είχαν πραγματικές ανάγκες και δικαίως ήταν οι ωφελούμενοι του προγράμματος. Επίσης, ακόμη και για την οργάνωση του νέου ΠΕΠ, για την προεργασία του, έγιναν δεκάδες συναντήσεις, συνεδριάσεις κλπ, που απαριθμούνται σε 4 ολόκληρες σελίδες του ΠΕΠ και μόνο 9 από αυτές πραγματοποιήθηκαν σε δήμους εκτός Ιωαννίνων σε χρονική περίοδο 2 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: