Για το 2019 μετατίθεται η ολοκλήρωση των έργων Γ’ φάσης στο λιμάνι Ηγουμενίτσας .

Για το 2019 μετατίθεται η ολοκλήρωση των έργων Γ’ φάσης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Αυτό έγινε γνωστό από την απάντηση του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη σε ερώτηση που του έγινε στη Βουλή από τον βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριου Κάτση.
Σύμφωνα με το ypodomes.com, όπως αναφέρεται στην απάντησή του οι ημερομηνίες περαίωσης των έργων Β’ φάσης είναι στις 30 Αυγούστου 2015 για την κατασκευή του προβλήτα και εξαρτώνται από τον ρυθμό καθίζησης της επιφόρτισης (της δημιουργίας του προβλήτα δηλαδή).

Σε αμφισβήτηση τίθεται η ολοκλήρωση του Τερματικού Σταθμού Τ3 με την παρούσα εργολαβία και όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει αντικείμενο νέας εργολαβίας καθώς εξαρτάται από το υπολειπόμενο οικονομικό αντικείμενο της σύμβασης. Ας σημειωθεί πως η ΕΛΤΕΡ (ο ανάδοχος των έργων) στις 25 Φεβρουαρίου έχει ανακοινώσει την ολοκλήρωση των έργων Β` φάσης χωρίς να διευκρινίζεται ποια έργα όμως τελικά παρέμειναν προς κατασκευή.
Τα έργα της Γ’ Φάσης
Για τα έργα Γ’ φάσης όπως αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργού (μέσω της Υπηρεσίας του Υποδομών) μετά την υποκατάσταση του αρχικού αναδόχου ΑΕΓΕΚ από τον ΑΚΤΩΡ οι εργασίες επανεκκίνησαν τελικά τον Νοέμβριο του 2014 με καταληκτική ημερομηνία την 11η Μαΐου 2017, αλλά εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί παράταση της τάξης των 2 ετών για να ολοκληρωθεί όλο το αντικείμενο των έργων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: