Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας

Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του ΔΣ του συλλόγου μας με τη Δημοτική Αρχή Φιλιατών αναφορικά με τα φλέγοντα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του Δήμου (προβλήματα στην υπηρεσία καθαριότητας, με την ταμία του Δήμου, με τους απλήρωτους εργαζόμενους στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, κ.α.).

Η απάντηση που λάβαμε από τη Δημοτική Αρχή για τα προβλήματα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου αλλά και με τους συναδέλφους στην κοινωφελή επιχείρηση οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες (σε κάποιους από αυτούς οφείλονται δεδουλευμένα 15 μηνών) είναι ότι ευθύνεται το γεγονός ότι ο Δήμος δεν έχει τα απαιτούμενα χρήματα και πως κύρια ευθύνη έχει η κακή διαχείριση της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
Με άλλοθι την κρατική υποχρηματοδότηση και την κακή διαχείριση προηγουμένων Δημοτικών Αρχών, όχι μόνο αρνείται να λύσει πάγια και σοβαρά ζητήματα των εργαζομένων, αλλά ουσιαστικά απειλεί και εκβιάζει τους εργαζόμενους, καλώντας τους να συνεχίσουν να κάνουν υπομονή και να υποστούν για μια ακόμη φορά τις συνέπειες προβλημάτων που δεν τα δημιούργησαν οι ίδιοι, να συνεχίσουν να σκύβουν το κεφάλι χωρίς να διαμαρτύρονται και να δουλεύουν χωρίς να ξέρουν το αν και πότε θα πληρωθούν, αν θα πάρουν τις άδειες που δικαιούνται, σε συνθήκες εργασίας που πολλές φορές δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής.
Η δημοτική αρχή Φιλιατών είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις πολιτικές που υλοποιούνται από δημάρχους και κυβερνήσεις, προς εκπλήρωση των απαιτήσεων και των επιταγών της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Καταγγέλλουμε τη στάση του δημάρχου και της δημοτικής αρχής η οποία από την πρώτη στιγμή της συνάντησης ήταν προκλητική και επιθετική απέναντι μας σε μια συντονισμένη προσπάθεια να φιμώσει τη φωνή του ΔΣ του συλλόγου και κατ’ επέκταση και τους εργαζόμενους στο Δήμο.. Όλα αυτά συμβαδίζουν απόλυτα με το δόγμα «νόμος και τάξη», δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις της δημοτικής αρχής για την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού των εργαζομένων, ενάντια σε κάθε φωνή λαϊκής – συλλογικής αντίδρασης.
Οι ενέργειες της δημοτικής αρχής εντάσσονται μέσα στο συνολικότερο πλαίσιο προσπάθειας φίμωσης της συνδικαλιστικής δράσης, της τρομοκράτησης της εργατικής τάξης. Προσπαθούν να φοβίσουν ώστε οι εργαζόμενοι να σκύβουν συνεχώς το κεφάλι, να μην παλεύουν, να μην αγωνίζονται. Εξάλλου δεκάδες είναι οι συνδικαλιστές και τα σωματεία που σέρνονται καθημερινά στα δικαστήρια με κατηγορίες, αλλά και αποφάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου.
Ξεκαθαρίζουμε ότι οι ενέργειες αυτές μας πεισμώσουν ακόμα περισσότερο και δεν μας φοβίζουν. Αταλάντευτα στο πλευρό του συνδικαλιστικού κινήματος, του σωματείου και των συναδέλφων μας, θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, σε κάθε μέρος όπου υπάρχει εργαζόμενος και υποφέρει από τη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων. Χωρίς κανένα φόβο θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, για τους μισθούς, για την Υγεία, το δικαίωμα του εργαζόμενου στην ίδια τη ζωή.
Καλούμε τους συναδέλφους στον κλάδο και συνολικότερα να μην υποκύψουν στην προσπάθεια των εργοδοτών να τους τρομοκρατήσουν, αλλά με μαζικότητα, θάρρος, πείσμα και αποφασιστικότητα, που πηγάζει από το δίκιο του αγώνα μας, να συσπειρωθούν και να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο τον αγώνα και το σύλλογό μας.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
ΤΟ ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: