Ο Παντελής Βούλγαρης με τη «Μικρά Αγγλία» στα Γιάννενα

Στα Γιάννενα θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Μαΐου ο διάσημος σεναριογράφος και σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης. Αφορμή η εκδήλωση που διοργανώνουν προς τιμήν του ο Δήμος Ιωαννιτών, το Πνευματικό Κέντρο και το Λύκειο Ανατολής, η οποία θα γίνει ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου.
Στο πλαίσιό της θα προβληθεί η πιο πρόσφατη ταινία του, η «Μικρά Αγγλία» και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη. Η διάρκεια της ταινίας είναι 160 λεπτά και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πάνω από 40 ταινίες
Ο Παντελής Βούλγαρης γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά τις σπουδές του στην Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λ. Σταυράκου εργάστηκε σε περισσότερες από 40 ταινίες ως βοηθός σκηνοθέτη. Το 1965 έκανε την πρώτη του μικρού μήκους ταινία «Ο κλέφτης», ενώ το 1972 ακολούθησε η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, «Το προξενιό της Άννας», η οποία απέσπασε βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου και σε άλλα. Μεταξύ άλλων, γύρισε ταινίες όπως την βραβευμένη «Τα Πέτρινα Χρόνια», τη «Φανέλα με το 9», τις «Ήσυχες Μέρες του Αυγούστου», το «Όλα είναι δρόμος», τις «Νύφες», την «Ψυχή Βαθιά» (2009) αναφέρεται στον Εμφύλιο. Αποτέλεσε αφορμή για δημόσια συζήτηση και ξεσήκωσε αντιδράσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: