Χαιρετισμός της Αντιπεριφερειάρχη Τ. Καλογιάννη

Στην ενημερωτική συνάντηση για το ρόλο του Λιμένα Ηγουμενίτσας στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών
Eνημερωτική συνάντηση με θέμα: "Ο ρόλος του Λιμένα Ηγουμενίτσας στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών - ευκαιρίες χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκά Προγράμματα", οργανώθηκε σήμερα από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε. στα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Στη συνάντηση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό η κ. Τατιάνα Καλογιάννη, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων και αρμόδια για Θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας. Επίσης, παρέστησαν οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θ. Πιτούλης και Π.Ε. Άρτας κ. Β. Ψαθάς.
Ακολουθεί το κείμενο του χαιρετισμού της κ. Καλογιάννη:


"Κυρίες και κύριοι,

Εκ μέρους του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλεξ. Καχριμάνη και της Περιφερειακής Αρχής, σας καλωσορίζουμε στην περιφέρεια μας και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, τη βορειοδυτική πύλη διασύνδεσης της Ευρώπης με την Ασία.

Η συζήτηση αυτή όπως και άλλες αντίστοιχες που έχουν προηγηθεί, ( όπως η προ εικοσαετίας σχετική ημερίδα την οποία είχαμε οργανώσει στο Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσπρωτίας υπό την αιγίδα της Αναπτυξιακής Διαεπιμελητηριακής Εταιρείας Ηπείρου, της οποίας είχα την τιμή την περίοδο εκείνη να έχω την ευθύνη της Γενικής Διεύθυνσης), καταδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ανάδειξης του λιμένα της Ηγουμενίτσας και της ευρύτερης περιοχής σε έναν επιπλέον παράγοντα παραγωγής οικονομικών αξιών και αναπτυξιακών προοπτικών.

Είναι δεδομένο ότι η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου από την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, το 2011, πρόταξε στον επιχειρησιακό της σχεδιασμό έργα υποδομών και συνδυασμένων μεταφορών, τα οποία είναι αναγκαία να προσδώσουν την απαραίτητη προστιθέμενη αξία τόσο για την ίδια οικονομική θέση της περιφέρειας μας, αλλά και για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα που γεννιέται ή υφίσταται σε αυτήν.

Η εύρυθμη λειτουργία του λιμένα Ηγουμενίτσας, η ανάπτυξή του σύμφωνα με το σχεδιασμό και τα υπό εξέλιξη έργα, η σύνδεσή του και με, εναλλακτικά της Εγνατίας Οδού, μεταφορικά συστήματά μεταφοράς, όπως η σιδηροδρομική σύνδεση, με άλλους διαμετακομιστικούς κόμβους επιβατών και εμπορευμάτων, αλλά κυρίως η επίσπευση της υλοποίησης και της λειτουργίας του εμπορευματικού κέντρου είτε εντασσόμενο σε γενικότερο σχεδιασμό ανάπτυξης εμπορευματικών σταθμών σε εθνική κλίματα είτε αυτόνομα, πρέπει να αποτελέσει πρωτεύον μέλημα για όλους μας.

Όπως είναι γνωστό σε όλους, σε όποιο ρόλο κληθούμε να συμμετάσχουμε θα είμαστε αρωγοί, συμπαραστάτες και οι εταίροι με θετική διάθεση και συμβολή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: