Εκδήλωση για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη

Στελέχη σε θέματα πολιτισμού και ανάπτυξης, θα είναι φιλοξενούμενοι εισηγητές, μεταξύ άλλων εκπροσώπων φορέων της Ηπείρου, στην συνεδριακή εκδήλωση με θέμα: « Ήπειρος: Χτίζοντας Παραδόσεις και Πολιτισμό- Δημιουργώντας Ανάπτυξη», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου ώρα 6.μμ στο ξενοδοχείο Du Lac (αίθουσα Δωδώνη).

Πρόκειται για τους George Perot, ιδρυτή της ΑΜΚΕ M.E.S.O (Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής), Ιδρυτή και Πρόεδρο της EURICCA (European Research & Innovation Agency for Cultural Clusters), με τον οποίο θα υπάρχει σύνδεση μέσω skype και τον Δημήτρη Τουλιάτο, οργανωτή- διαχειριστή εκδηλώσεων πολιτισμού/ διευθυντή μάρκετινγκ Οργανισμού Πάτρα-Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006.
Και οι δύο εισηγήσεις θα συνοδεύονται από προβολές video.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ Ηπείρου και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου ενώ την υποστηρίζουν και θα έχουν συμμετοχή η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας και η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης.
Επίσης στην διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει και η καθιερωμένη απονομή τιμητικής διάκρισης σε πρόσωπο καθολικά αναγνωρισμένο για την προσφορά του στην ανάπτυξη της Ηπείρου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα με όλους τους έγκριτους εισηγητές θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες.
Θέματα που επίσης θα απασχολήσουν τις εργασίες της εκδήλωσης θα είναι οι διαδικασίες αναστύλωσης του ιστορικού Γεφυριού της Πλάκας αλλά και η πορεία διεκδίκησης από την πόλη των Ιωαννίνων του χρίσματος της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.
Διοργανωτής είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Προβολής, που δίνει το παρών για δέκατη χρονιά και φέτος στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, σε συνέχεια ανάλογων ετήσιων συνεδριακών πρωτοβουλιών κοινωνικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα.
Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: