Επιστρέφει στο νοσοκομείο Φιλιατών ο γυναικολόγος με το φακελάκι!

Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά
Η απουσία Πειθαρχικού Συμβουλίου ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή επίορκων γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία.
Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του γυναικολόγου στο Νοσοκομείο Φιλιατών ο οποίος είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω και έχει καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό –Εφετείο Κέρκυρας- σε ποινή φυλάκισης δύο ετών.
Δύο χρόνια μετά τη σύλληψη ο εν λόγω γιατρός ετοιμάζεται να επιστρέψει και πάλι στον εργασιακό του χώρο.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επανακάμψει στις 28 του μήνα και μάλιστα δεν αποκλείεται να είναι ο μοναδικός γυναικολόγος στο δημόσιο νοσοκομείο, καθώς η σύμβαση επικουρικού γιατρού λήγει!!!
Η εξέλιξη αυτή, προκαλεί έντονη ενόχληση όχι μόνο στο νοσηλευτικό ίδρυμα αλλά και στην τοπική κοινωνία... Κι αυτό γιατί ένας γιατρός που συνελήφθη να χρηματίζεται και καταδικάστηκε, επιστρέφει στο δημόσιο νοσοκομείο, καθώς το επιτρέπουν διάφορα παραθυράκια του νόμου και αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης.
Στο Νοσοκομείο Φιλιατών, κατασκευάστηκε ένα υπερσύγχρονο μαιευτήριο, το οποίο μένει εντελώς κλειστό... Και σε λίγο θα υπάρχει μία ολόκληρη κλινική, η οποία θα λειτουργεί με έναν γιατρό, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό και μάλιστα για χρηματισμό με φακελάκι!
Σε ό,τι αφορά γενικότερα το ΕΣΥ εκτιμάται ότι οι επίορκοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα είναι περί τους 60 και κατανέμονται σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.
Η απουσία πειθαρχικών έχουν ως αποτέλεσμα οι επίορκοι να επανατοποθετούνται αυτοδικαίως.
Σε άλλες, πάλι, περιπτώσεις, τα συμβούλια βγάζουν... λάδι τους γιατρούς κρίνοντας ότι οι πράξεις τους είτε αφορούν φακελάκι είτε παράτυπη προμήθεια είτε άλλη συμπεριφορά δεν συνεπάγονται κάποια ποινή.

http://www.vdella.com/koinwnia/9701-2015-06-24-18-05-26.html


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κράτος μπάχαλο!!!

ψεκασμένος είπε...

Η κυβέρνηση «πρώτη φορά αριστερά» στις 26 Μαΐου κατήργησε την αυτοδίκαιη αργία για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. (Όλα τα λαμόγια στη πίστα).

Κατά τα άλλα, για το μπάχαλο στο ελληνικό κράτος φταίνε οι ανάλγητοι ευρωπαίοι και οι αιμοβόροι δανειστές που θέλουν να μας καταστρέψουν ως χώρα.