Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης στo Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας

Το Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε το Σάββατο 13 Ιουνίου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο, τη Δήμαρχο Σουλίου κα. Σταυρούλα Μπότση Μπραΐμη και τον Δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπύρο Παππά. Στη συνάντηση ήταν παρόν και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης.
Τον Γενικό Γραμματέα συνόδευαν ο Επιτελάρχης, κ. Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας, κ. Δημήτριος Σοφιός, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, κ. Γεώργιος Καραΐτσης, ο Βοηθός Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου κ. Δημήτριος Κοτσιάφτης καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας κ. Παναγιώτης Μπέλλος.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Σταύρος Κατσίλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας κ. Σταύρος Ζήσης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γραικοχωρίου κα. Ελένη Βρύση, ο Δημοτικός Σύμβουλός Ηγουμενίτσας κ. Βασίλειος Ντάνης και ο Αντιδήμαρχος Σουλίου κ. Θωμάς Φράγκος.
Κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τους Δημάρχους για τις επικείμενες αλλαγές στην Αστυνομία για τις οποίες ζήτησε την συνεργασία των Δημοτικών Αρχών τονίζοντας ότι πριν από οποιαδήποτε αλλαγή θα υπάρξει διαβούλευση και κανένας αιφνιδιασμός. Επίσης, αναφέρθηκε στις νέες δομές της Ελληνικής Αστυνομίας όπως είναι τα Κινητά Αστυνομικά Τμήματα, ένα είδος Αστυνομικού ΚΕΠ, καθώς και στο γεγονός ότι ο κεντρικός σχεδιασμός προβλέπει να δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στην πρόληψη σε σχέση με την καταστολή. Για την επίτευξη του εγχειρήματος αυτού ζήτησε την συνεργασία των Δημάρχων οι οποίοι δήλωσαν ότι θα στηρίξουν το σχέδιο αυτό γιατί κατευθύνεται στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας αφού καλωσόρισε τον κ. Αναγνωστάκη, έθεσε το θέμα της υποστελέχωσης των Αστυνομικών Τμημάτων και Σταθμών του Δήμου, τα οποία σήμερα καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για την ασφάλεια των πολιτών και θα πρέπει να ενισχυθούν. Δήλωσε επίσης ότι θα συμμετάσχει στη διαδικασία αυτή με στόχο τις αλλαγές στην Ελληνικής Αστυνομία και ευχαρίστησε τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας για την πολύ καλή δουλειά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας καθώς και για την πολύ καλή συνεργασία του με τον Δήμο.
Η Δήμαρχος Σουλίου δραττόμενη της ευκαιρίας έθιξε το θέμα του κλεισίματος δύο Αστυνομικών Σταθμών του Δήμου Σουλίου και ζήτησε την δημιουργία Κινητών Αστυνομικών Τμημάτων και στην Θεσπρωτία.
Ο Δήμαρχος Φιλιατών από την πλευρά του δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει την επίτευξη του στόχου τας αναδιάρθρωσης της Αστυνομίας θέτοντας όμως τον προβληματισμό του αναφορικά με την φύλαξη των ακριτικών περιοχών δεδομένου ότι ο Δήμος Φιλιατών διαθέτει αρκετά χιλιόμετρα συνοριογραμμής με αρκετά χωριά κατά μήκος αυτής. Επιπλέον, τέθηκε το θέμα της επιστροφής των Συνοριοφυλάκων από τον Έβρο καθώς η απουσία τους λειτουργεί εις βάρος της ασφάλειας της Θεσπρωτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: