Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας με θέμα το «Εμπορευματικό Κέντρο»

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας συζητήθηκε το θέμα του «Εμπορευματικού Κέντρου» και αποδομήθηκαν για ακόμη μια φορά, με τεκμηριωμένα επιχειρήματα τα έωλα κριτήρια της μελέτης. Καταδείχθηκε έτσι η αδυναμία ορισμένων να απεγκλωβιστούν από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες, που πιθανόν να έχουν ως αποτέλεσμα, να θέσουν εν αμφιβόλω την βιωσιμότητά του Εμπορευματικού.

Η δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων στη χωροθέτηση, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει η απαραίτητη διαβούλευση με όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς, το μόνο που καταφέρνει είναι να διχάσει για άλλη μια φορά την Θεσπρωτία.
Για το σκοπό αυτό επιστράτευσαν κατευθυνόμενες μελέτες πολλών χιλιάδων ευρώ, τις οποίες και τους προκαλούμε να δημοσιοποιήσουν άμεσα.
Οι λογικές, των προσωπικών στρατηγικών συμμαχιών και των πολιτικών παιχνιδιών δεν έχουν θέση στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Θεσπρωτίας.
Σε αυτόν τον σχεδιασμό ο Δήμος Ηγουμενίτσας επιβάλλεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς και σε οποιαδήποτε επένδυση αφορά τον λιμένα της Ηγουμενίτσας, αφού αυτός είναι ο άμεσος αποδέκτης των αρνητικών επιπτώσεων της λειτουργίας του Λιμένα (ηχορύπανση, θαλάσσια και ατμοσφαιρική ρύπανση).
Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας απέδειξε ότι λειτουργεί ενάντια στα συμφέροντα της πόλης, της οποίας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και σήμερα. Πρέπει επιτέλους οι διοικούντες τον ΟΛΗΓ να καταλάβουν ότι η περιοχή ευθύνης τους εκτείνεται εντός της χερσαίας ζώνης και συγκεκριμένα εντός του εγκεκριμένου Master Plan και για οποιοδήποτε άλλο σχεδιασμό τους, εκτός της εν λόγω ζώνης, επιβάλλεται η συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας και τους κοινωνικούς εταίρους.
Καλούμε δε, όλους τους φορείς, καθώς και τον πολιτικό κόσμο της περιοχής, να πάρουν θέση. Να μην προχωρήσουν σε ενέργειες, υιοθετώντας τετελεσμένες καταστάσεις.
Απαιτούμε τέλος, από τον αρμόδιο Υπουργό, να προβεί άμεσα στην νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να εκπροσωπείται ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.
Ανώτατος κριτής όλων μας είναι οι πολίτες και η κοινωνία της Ηγουμενίτσας



Δεν υπάρχουν σχόλια: