Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ «εξαερώθηκε»

Το ΠΑΣΟΚ «εξαερώθηκε» και δεν κινδυνεύει να διαλυθεί γιατί έχει ήδη διαλυθεί, τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος πρότεινε να αρχίσει άμεσα διάλογος με όλες τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς, από το βήμα του 10ου συνεδρίου του κόμματος.

Επισήμανε ότι η κεντροαριστερά δεν μπορεί να γίνει με «ανακάτεμα της τράπουλας», ούτε με συμφωνίες κορυφής και απηύθυνε πρόσκληση σε μέλη της ΔΗΜΑΡ, παλιά μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν είναι «σύμβολα του οπορτουνισμού» και από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών μόνον όσους το ακολούθησαν για συναισθηματικούς λόγους, από αγάπη στον Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που όπως είπε παραδίδουν μαθήματα μεταρρυθμίσεων ενώ οι ίδιοι έχουν εμποδίσει μεταρρυθμίσεις, σαν αυτή του Γιαννίτση στο Ασφαλιστικό. Καταφέρθηκε, επίσης, εναντίον στελεχών που συνεργάστηκαν με τη Ν.Δ. και φόρτωσαν στις πλάτες της γενιάς του 70 δισεκατομμύρια ευρώ χρέος.
«Κάποιοι περίμεναν το κύκνειο άσμα του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο του», επισήμανε και γι αυτό είπε πως το 10 συνέδριο δεν πρέπει να κάνει τον τελευταίο απολογισμό και να κλείσει τα βιβλία.
Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τόνισε πως έδειξε σε πέντε μήνες όλες τις παθογένειες της μεταπολίτευσης και μίλησε για «στρατηγική συμφωνία» Αλέξη Τσίπρα-Κώστα Καραμανλή, η οποία «σφραγίστηκε» με την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας. Για τον κ. Τσίπρα είπε ότι έγινε «ψυχοπαίδι της κ. Μέρκελ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: