Φυλάκιση δύο ετών στο γυναικολόγο με το φακελάκι

Αλλά... ανοιχτός ο δρόμος επιστροφής του στο Νοσοκομείο!
Σε φυλάκιση δύο ετών και χρηματικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ, καταδικάστηκε από το Εφετείο της Κέρκυρας, ο γυναικολόγος του Νοσοκομείου Φιλιατών, ο οποίος είχε συλληφθεί επ΄ αυτοφώρω να λαμβάνει φακελάκι προκειμένου να χειρουργήσει ηλικιωμένη γυναίκα.
Παρότι, ο γιατρός καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό, είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στα καθήκοντά του, εντός ενός μήνα κι αν στο διάστημα αυτό δεν λάβει απόφαση το Πειθαρχικό της ΥΠΕ, το οποίο όμως ακόμη δεν έχει συσταθεί.
Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο ίδιος και ο συνήγορός του, επιχείρησαν να πείσουν ότι επρόκειτο για πλεκτάνη που είχε στηθεί εναντίον του, όμως το δικαστήριο δεν πείστηκε και δεν μείωσε ούτε κατά μία ημέρα την ποινή που του είχε υποβληθεί πρωτόδικα.
Ο γυναικολόγος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Ασφάλειας να έχει λάβει φακελάκι τριακοσίων ευρώ, με νομίσματα που είχαν προσημειωθεί.
Το φακελάκι είχε δοθεί για να χειρουργηθεί μία 83χρονη γυναίκα, ο γιος της οποίας είχε την τόλμη να καταγγείλει το περιστατικό, όταν η μητέρα του, του τηλεφώνησε λέγοντας ότι δεν διαθέτει τα χρήματα για την επέμβαση στο δημόσιο νοσοκομείο των Φιλιατών.
Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και το τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας καταδίκασε τον 58χρονο γυναικολόγο, Α.Ν., σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, πριν από ένα χρόνο, παρά την εισαγγελική πρόταση τότε, για αθώωσή του.
Την ίδια ποινή επέβαλε και το Εφετείο της Κέρκυρας, το οποίο απέρριψε στο σύνολό της, την επιχειρηματολογία του κατηγορούμενου και του συνηγόρου του.
Ο επίορκος γιατρός είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υπεξαίρεση, είχε συλληφθεί για μεταφορά παράνομων μεταναστών και για αρχαιοκαπηλία, είχε εμπλακεί σε πυροβολισμό Αλβανού σε μια περίεργη υπόθεση, ενώ πριν την σύλληψή του είχε προκαλέσει και πάλι κατηγορώντας συναδέλφους του στο νοσοκομείο Φιλιατών και στέλνοντας απειλητικές επιστολές προς τη διοίκηση.
Αξιοσημείωτο τέλος είναι ότι και μετά την σύλληψή του, στράφηκε με μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων, υποστηρίζοντας ότι τον συκοφάντησαν.

http://www.vdella.com/koinwnia/9657-2015-06-08-17-33-38.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: