Τελικό Συνέδριο του έργου MED-PCS στην Ταραγόνα, Ισπανία (10-11 Ιουνίου 2015)

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων και των 2 Ελλήνων Εταίρων (Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας) του έργου “MED-PCS: Promotion of Port Community System in Mediterranean Traffic”, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Τελικού Συνεδρίου και των Τεχνικών - Εκπαιδευτικών Συναντήσεων, που διοργάνωσε η Λιμενική Αρχή της Ταραγόνα, στο πλαίσιο του έργου MED-PCS του Προγράμματος MED, το διήμερο 10 & 11 Ιουνίου 2015, στο Λιμάνι της Ταραγόνα στην Καταλονία.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν οι δράσεις και τα αποτελέσματα του MED-PCS από τους 7 Εταίρους του έργου, που προέρχονται από 3 διαφορετικές χώρες της Μεσογείου (Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα). Επίσης, εκπρόσωποι από διάφορες Λιμενικές Αρχές της Ευρώπης (Βαρκελώνη, Ρότερνταμ, Καρθαγένη, Ταραγόνα, Μπάρι) μετέφεραν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των PCS - Port Community Systems, στην Ισπανία, στην Ευρώπη αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το έργο MED-PCS συμβάλλει στην ανάπτυξη και εφαρμογή νέων λειτουργιών στα ήδη υπάρχοντα Λιμενικά Πληροφοριακά Συστήματα (Port Community Systems-PCS) τεσσάρων λιμανιών της Μεσογείου: της Ταραγόνα (Ισπανία), της Καρθαγένης (Ισπανία), του Μπάρι (Ιταλία) και της Ηγουμενίτσας (Ελλάδα). Μέσω του έργου MED-PCS τα 4 αυτά λιμάνια συνδέουν τα Πληροφοριακά Συστήματά τους μεταξύ τους και ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Επισκεφτείτε τον ιστοχώρο του έργου στη διεύθυνση www.med-pcs.eu, εγγραφείτε και αποκτήστε πρόσβαση μέσω του λογαριασμού σας στο φόρουμ, στην πλατφόρμα τηλε-εκπαίδευσης και μάθετε επίσης τα τελευταία νέα μέσω των διαθέσιμων newsletters.

Δεν υπάρχουν σχόλια: