Επεισόδια, ένταση και δακρυγόνα στην πλατεία των Ιωαννίνων

Επίθεση στον Περιφερειάρχη Ηπείρου
Η βία, τα επεισόδια, η ένταση και τα δακρυγόνα, επισκίασαν μία ειρηνική συγκέντρωση, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.
Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις οκτώ, όταν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, στην είσοδο της Περιφέρειας δέχθηκε επίθεση από ομάδα νεαρών που ήταν συγκεντρωμένοι στο χώροι.
Το αρχικώς, φραστικό επεισόδιο, πήρε γρήγορα διαστάσεις. Οι νεαροί πέταξαν αυγά και γιαούρτια στον Περιφερειάρχη και στη συνέχεια του επιτέθηκαν χτυπώντας τον και σκίζοντας το πουκάμισο που φορούσε.
Κατόπιν εορτής έφτασε στο σημείο μικρή αστυνομική δύναμη. Οι άνδρες των ΜΑΤ αναπτύχθηκαν στην είσοδο της Περιφέρειας και σε απόσταση αναπνοής παρέμεναν οι νεαροί έχοντας συνεχείς διαπληκτισμούς και πετώντας κατά διαστήματα πέτρες και μπουκάλια με νερό.
Όταν η ένταση κορυφώθηκε οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων, οι νεαροί κινήθηκαν προς την πλατεία όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας και ακολούθησε ένας νέος γύρος έντασης με συνεχείς διαπληκτισμούς ενώ το περίπτερο που είχε στηθεί από τους οπαδούς του «ναι» διαλύθηκε...

Ο κόσμος, μη αντέχοντας την αποπνικτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί από τα δακρυγόνα άρχισε να κινείται προς κάθε κατεύθυνση...

Οι αστυνομικοί, μετά από αρκετή ώρα, απομάκρυναν τους νεαρούς και στις εννιάμισι το βράδυ περίπου, εκατοντάδες Γιαννιώτες επανήλθαν στην πλατεία για να στείλουν το δικό τους μήνυμα για το δημοψήφισμα της Κυριακής. Να πουν το ναι στην Ευρώπη και το ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης, ο οποίος άνοιξε τις ομιλίες, καταχειροκροτήθηκε, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων που έχουν συγκροτήσει το μέτωπο του «ναι» και ο βουλευτής Κώστας Τασούλας.
Η βραδιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη, με πολύ ένταση... Αποτέλεσμα της έντασης και των μικροσυμπλοκών ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο αστυνομικών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Η αστυνομία έκανε προσαγωγή ενός ατόμου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι από τους περισσότερους καυτηριάστηκε η στάση της αστυνομίας. Αυτό που τονίστηκε από πολλούς ήταν η παντελής απουσία της μέχρι και την στιγμή που σημειώθηκε η επίθεση εναντίον του περιφερειάρχη, ενώ στη συνέχεια από τον τρόπο με τον οποίο έδρασε κατάφερε να φέρει στον ίδιο χώρο, επί της κεντρικής πλατείας, τους συγκεντρωμένους πολίτες του «ναι» και τους νεαρούς που τους αποδοκίμαζαν πετώντας μπουκάλια νερού και άλλα αντικείμενα.

epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: