Η Gazprom ακύρωσε την κατασκευή του πρώτου σκέλους του αγωγού φυσικού αερίου Νότιας Ροής

Ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom, προχώρησε στην ακύρωση της συμφωνίας που είχε υπογράψει με την ιταλική εταιρία Saipem, σχετικά με την κατασκευή του πρώτου σκέλους του αγωγού φυσικού αερίου, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ.
Πρόκειται για τον αγωγό της Νότιας Ροής Φυσικού Αερίου, ενώ η ακύρωση του συμβολαίου, γνωστοποιήθηκε στη διάρκεια της συνόδου των BRICS στην Ούφα της Ρωσίας.
Παράλληλα, τονίστηκε ότι η τύχη του αγωγού αυτού, δεν εξαρτάται από την ακύρωση της συμφωνίας, καθώς οι συμμετέχοντες στην κατασκευή του αγωγού, δεν έχουν αποφασίσει για το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του.
Η ακύρωση του συμβολαίου έγινε μετά τις διαφορετικές απόψεις που εκφράστηκαν μεταξύ της Gazprom και της Saipem, σε οικονομικά και επιχειρησιακά ζητήματα για την πρώτη φάση κατασκευής του αγωγού. Ο αγωγός αυτός, θα μεταφέρει φυσικό άεριο από τη Ρωσία, υπό τη Μαύρη Θάλασσα στη βορειοδυτική Τουρκία, ενώ μέσω Ελλάδας, το φυσικό αέριο θα μεταφέρεται προς τις ευρωπαϊκές αγορές.




Δεν υπάρχουν σχόλια: