Στο Δήμο Ζαγορίου παραδόθηκε σήμερα το "Λαογραφικό Μουσείο Αγ. Τόλης"

Στο Δήμο Ζαγορίου, παραδόθηκαν σήμερα από την Περιφέρεια Ηπείρου οι εγκαταστάσεις και τα εκθέματα του Λαογραφικού Μουσείου "Αγάπιος Τόλης", σε υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου. Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Παράδοσης και Παραλαβής έγινε στο Μουσείο στους Κήπους Ζαγορίου, από τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και το Δήμαρχο Βασίλειο Σπύρου (αντίστοιχα), παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δημητρίου Σιώλου, εκπροσώπων της Τοπικής Κοινότητας και λοιπών τοπικών αρχών.

Με την παράδοση - παραλαβή του Μουσείου, θα είναι πλέον δυνατή η λειτουργία του από το Δήμο και έως ότου λειτουργήσει το "Λαογραφικό Μουσείο Αγάπιου Τόλη", σύμφωνα με τη βούληση που είχε εκφράσει ο συλλέκτης.
Το Μουσείο "Αγάπιος Τόλης", περιλαμβάνει έναν τεράστιο και ανεκτίμητης αξίας όγκο εκθεμάτων λαογραφικού περιεχομένου, τα οποία ήδη η Περιφέρεια, έχει καταγράψει, ταξινομήσει και τεκμηριώσει. Με τη λειτουργία του το Μουσείο θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής, στην προβολή του λαϊκού πολιτισμού και εν γένει του Ζαγορίου.
Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης- παραλαβής, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης δήλωσε τα εξής:
"Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για το Ζαγόρι, το οποίο αποκτά ένα ακόμη σημαντικό σημείο αναφοράς και πολιτισμού. Με την παράδοση του Λαογραφικού Μουσείου στο Δήμο, ξεπερνιούνται τα γραφειοκρατικά ζητήματα που υπάρχουν για τη λειτουργία του Ομώνυμου Ιδρύματος και έως τότε θα μπορούν- με την δρομολόγηση των σχετικών διαδικασιών από το Δήμο- να επισκέπτονται τους χώρους και να θαυμάζουν τα εκθέματα, κάτοικοι της περιοχής και επισκέπτες του Ζαγορίου. Η Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και ο Δήμος Ζαγορίου, θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά για την άρτια λειτουργία του Μουσείου, προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια που θα απαιτηθεί. Θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν και βοήθησαν για την ίδρυση και κατασκευή του Μουσείου, το οποίο πρέπει να αγκαλιάσουν όλοι οι κάτοικοι των Κήπων και του Ζαγορίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: