Η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ επεκτείνει τη δραστηριότητα της στην Κύπρο

Επένδυση ύψους άνω των 4 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία εργοστασίου στη Λεμεσό
Η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, η κορυφαία εταιρεία στην παραγωγή και διάθεση γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα, επεκτείνει τη δραστηριότητα της στην αγορά της Κύπρου, ιδρύοντας την εταιρεία DODONI DAIRY PRODUCTS (CYPRUS) LTD και εργοστασιακή μονάδα για την παραγωγή Χαλουμιού και Αναρής.

Όπως ανακοινώθηκε σε σχετική δημοσιογραφική ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία, η ΔΩΔΩΝΗ, προχώρησε στη δημιουργία μιας υπερσύχρονης μονάδας παραγωγής Χαλουμιού και άλλων τυροκομικών προϊόντων, η οποία βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Ύψωνα στη Λεμεσό και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της την Άνοιξη του 2016.
Η ΔΩΔΩΝΗ, ως η νούμερο ένα εταιρεία σε πωλήσεις παραδοσιακής Φέτας στην Ελλάδα, μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης ύψους άνω των 4 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς της, αξιοποιώντας πλήρως τη δυναμική που υπάρχει στη διεθνή αγορά για το χαλούμι.
Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην δυναμική εξαγωγή του μεγαλύτερου μέρους των προϊόντων που θα παράγονται από την DODONI DAIRY PRODUCTS (CYPRUS), μέσω του ευρύτατου δικτύου συνεργατών που διαθέτει σε 35 χώρες παγκοσμίως.
Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, το εργοστάσιο στην Κύπρο αναμένεται να επεξεργαστεί περισσότερους από 20.000 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος, ενώ ο συνολικός αριθμός των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν θα ξεπεράσει τις 60.
Η κίνηση αυτή εκ μέρους της ΔΩΔΩΝΗ και η άμεση ενασχόληση της με την κυπριακή τυροκομία, αποτελεί ουσιαστική στήριξη στις προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης για την αναγνώριση του Χαλουμιού ως προϊόν ΠΟΠ, αλλά και ένδειξη εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία και τις δυνατότητες που προσφέρει.
Τη διανομή του χαλουμιού ΔΩΔΩΝΗ στην Κυπριακή αγορά θα αναλάβει η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής καταναλωτικών προϊόντων στην Κύπρο, η CTC – Argosy, η οποία διανέμει ήδη τον τελευταίο χρόνο τη Φέτα και Γραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ στην Κυπριακή αγορά, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει και τη διανομή της ολοκληρωμένης σειράς των γιαουρτιών ΔΩΔΩΝΗ (αγελαδινό, πρόβειο και στραγγιστό).
Σημειώνεται ότι ΔΩΔΩΝΗ διαθέτει τη μεγαλύτερη Ζώνη Γάλακτος στην Ελλάδα και συνεργάζεται άμεσα με περισσότερους από 5.000 παραγωγούς αιγοπρόβειου γάλακτος, κυρίως στη περιοχή της Ηπείρου.
Η επιτυχία που συνοδεύει το όνομα ΔΩΔΩΝΗ και τα προϊόντα της, έγκειται στο γεγονός ότι η εταιρεία ακολουθεί αυστηρά όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ασφαλούς παραγωγής και ελέγχου ποιότητας των προϊόντων της, υλοποιώντας παράλληλα ένα δυναμικό στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης και εξωστρέφειας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ, κ. Tom Seepers δήλωσε: «Πρωταρχικός στόχος της εταιρείας ΔΩΔΩΝΗ είναι να παράγει και να προσφέρει στους καταναλωτές γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα ανώτερης ποιότητας και γεύσης που ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες και τις απατήσεις τους. Η απόφαση να επεκτείνουμε τη δραστηριότητα μας στην αγορά της Κύπρου και να επενδύσουμε στην παραγωγή χαλουμιού και αναρής, παράλληλα με την σταθερή παρουσία και δραστηριοποίηση μας στην Ελλάδα εδώ και 52 χρόνια, ήρθε ως αποτέλεσμα του στρατηγικού σχεδιασμού μας για τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων μας και την ενίσχυση της εξωστρέφειας που χαρακτηρίζει τη ΔΩΔΩΝΗ. Είμαστε σίγουροι ότι εγγύηση για την επιτυχή πορεία της ΔΩΔΩΝΗ Κύπρου αποτελούν τόσο η υψηλή ποιότητα που χαρακτηρίζει όλα μας τα προϊόντα,  όσο και η συμμετοχή αξιόλογων στελεχών στο νέο αυτό  εγχείρημα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: