60 ορθόδοξους ναούς και μονές αναστήλωσε η Εκκλησία της Αλβανίας

Άνω των 11 εκ. ευρώ είναι η προσφορά της Εκκλησίας της Αλβανίας για αναστηλώσεις Ορθόδοξων ναών! Αναλυτικά στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η Αυτοκέφαλος Εκκλησία, σε απάντηση των όσων δήλωσε στην Αλβανική Βουλή ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, με αφορμή την κατεδάφιση του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου Δρυμμάδων.

Ο Έντι Ράμα, δήλωσε συγκεκριμένα ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει δώσει ούτε ένα λεκ για την αποκατάσταση των ναών. Στην απάντησή της η Εκκλησία, καταλογίζει στις αρμόδιες αλβανικές υπηρεσίες ότι ενημέρωσαν αποσπασματικά τον Πρωθυπουργό, «ο οποίος άθελά του αποσιωπώντας την όλη εικόνα αδίκησε την Εκκλησία και δεν ενημέρωσε αντικειμενικά την κοινή γνώμη».
«Είμαστε υποχρεωμένοι -προστίθεται στην ανακοίνωση-  να υπενθυμίσουμε ότι παρά το γεγονός ότι η Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας δεν έχει λάβει πίσω την περιούσια της και αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα κατόρθωσε να συγκεντρώσει από διαφόρους δωρητές ανά τον κόσμο άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ και αναστήλωσε περισσότερα από 60 ιερές μονές και ιερούς ναούς – πολιτιστικά μνημεία σε διάφορα σημεία της Αλβανίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: