Με έπαινο από την Φιλοξένια επέστρεψε η Πάργα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Δήμου Πάργας στην 31η Διεθνή ΄Εκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA 2015» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Ο Δήμος Πάργας συμμετείχε με δική του αυτόνομη προβολή στον εκθεσιακό χώρο, έχοντας ως στόχο την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και ολόκληρο το χρόνο.

Το περίπτερο του Δήμου, επισκέφτηκαν η αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά καθώς και πλήθος κόσμου και τουριστικών πρακτόρων από όλο τον κόσμο, θέλοντας να ενημερωθούν για τα αξιοθέατα, τον πολιτισμό, τα τοπικά προϊόντα και τις τουριστικές επιλογές της περιοχής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε από Tour Operators & Hosted Buyers από τη διεθνή τουριστική αγορά.

Πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες από Ολλανδία, Κύπρο, Βουλγαρία, Τουρκία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Αγγλία, Ρωσία καθώς και με αξιόλογα ελληνικά τουριστικά γραφεία.
Στα πλαίσια της συμμετοχής, διοργανώθηκε coctail party, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους τουριστικούς πράκτορες να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες του τόπου ως τουριστικός προορισμός, να συνομιλήσουν με επαγγελματίες του τουρισμού και να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις.
Σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές του συνεντεύξεις, ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας δήλωσε ότι η ευρύτερη περιοχή της Πάργας παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια μια αυξανόμενη δυναμική στη προσέλκυση τουριστών γιατί προσφέρει εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο περιβαλλοντικός και ο θρησκευτικός και διαθέτει πλήθος από αξιοθέατα, όπως ο αρχαιολογικός χώρος του Νεκρομαντείου , το ποτάμι του Αχέροντα και οι παραλίες Λούτσα και Αλωνάκι.
Ο κ. Νάστας ανέφερε επίσης ότι ο Δήμος έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για τον συντονισμό της τουριστικής προβολής, στηρίζοντας έτσι τους επαγγελματίες και την τοπική οικονομία.
Οι συντονισμένες προσπάθειες, η ομαδικότητα, η οργάνωση και πάνω από όλα η θέληση είχαν σαν αποτέλεσμα να βραβευτεί από την ΔΕΘ-HELEXPO A.E. το περίπτερο του Δήμου Πάργας με Ειδικό Έπαινο.
Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Πάργας, ευχαριστεί για τη διάθεση των προϊόντων τους : Το εργαστήρι χειροποίητου σαπουνιού «edem» ,το μουσείο ελιάς «paragaea», το κατάστημα βιολογικών προϊόντων «Agropolis» , τη βιομηχανία τυροκομικών προϊόντων « ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε.» , το τυροκομείο «ΜΑΡΚΟΥ», το εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής «Κολιονάσιος», την ποτοποιία «Τσοβίλη» , την ποτοποιία «ΠΕΠΟΝΗ», το ζαχαροπλαστείο «Montley», τον Φούρνο « Αχιλλέας» ,το σούπερ μάρκετ «ΚΡΕ-ΦΑ» και τον «Νέο Εμπορικό Σύλλογο Πάργας» για την προσφορά του. Τέλος, ευχαριστεί τον κ. Πασχάλη Ρίζο για την ουσιαστική συμβολή και συμμετοχή του στη διοργάνωση του cocktail party.

epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: