Συνάντηση του προέδρου της ΟΛΗΓ Α.Ε. με τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας

Τη Δευτέρα 09/11/2015 και ώρα 13:30 μ.μ., στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κ. Ανδρέα Νταή με τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Μάριο Κάτση, ο οποίος συνοδευόταν από τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Παύλο Παπαρούνα.
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον Λιμένα Ηγουμενίτσας. Ο κ. Νταής ενημέρωσε σχετικά με τα έργα της Β’ Φάσης του Λιμένα και την προσπάθεια επιτάχυνσης των διαδικασιών για την λειτουργία αυτών. Τόνισε παράλληλα, ότι ήδη δρομολογούνται ενέργειες για την χρήση του νέου Τερματικού Σταθμού (Τ2), για την εύρυθμη λειτουργία του διαύλου με την τοποθέτηση των φανών στην τελική τους θέση, καθώς και ενέργειες που αφορούν θέματα κρουαζιέρας και ζητήματα ασφαλείας των νέων λιμενικών εγκαταστατών.
Για την πορεία των έργων της Γ’ Φάσης επέκτασης του λιμένα, τονίστηκε πως κρίνεται αναγκαία η επιτάχυνση των ενεργειών υλοποίησης του έργου, ώστε να πραγματοποιηθούν εντός του χρονοδιαγράμματος που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σχετικά με το θέμα του Επιχειρηματικού Πάρκου (Εμπορευματικού Κέντρου) Θεσπρωτίας, επισημάνθηκε ότι οι μελέτες που υλοποίησε η Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. έχουν ολοκληρωθεί και ότι πρόθεση της διοίκησης είναι να συμμετέχει ενεργά προς την κατεύθυνση υλοποίησης του έργου.
Συζητήθηκε επίσης εκτεταμένα το πρόβλημα που αφορά στη Χερσαία Ζώνη και η αντιμετώπιση αυτού με όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε να επιλυθούν όλα εκείνα τα ζητήματα που εκκρεμούν και όσα θα προκύψουν, προς όφελος της πόλης της Ηγουμενίτσας και των πολιτών.
Τονίστηκε επίσης, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για στενή συνεργασία, όπως και η βούληση για κοινή παρέμβαση-πρόταση προς την κυβέρνηση, με στόχο την επίλυση όλων των ανωτέρω ζητημάτων. Στα ζητήματα διαχείρισης και τα προβλήματα που κατά το παρελθόν παρουσιάστηκαν, η διοίκηση της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αντιμετωπιστούν με πλήρη διαφάνεια διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το συμφέρον του Οργανισμού Λιμένος, αλλά και της πόλης της Ηγουμενίτσας.
Οι συναντήσεις του Οργανισμού Λιμένος με τους εκπροσώπους της Θεσπρωτίας στο Κοινοβούλιο θα συνεχιστούν, ώστε οι επιδιωκόμενοι σκοποί για το συμφέρον της πόλης να γίνουν το ταχύτερο δυνατό πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: