Νέα συνάντηση Δήμων που έχουν στην επικράτειά τους Οργανισμούς Λιμένων

Η νέα συνάντηση Δημάρχων και εκπροσώπων Δήμων που έχουν στα διοικητικά τους όρια Οργανισμούς Λιμένων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν: οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας, Ιωάννης Λώλος, Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Νικολούζος,
Ραφήνας – Πικερμίου, Βασίλης Πιστικίδης, καθώς και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου. Ακόμη, παραβρέθηκαν από πλευράς του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρος Πέγκας και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις κυκλοφορίας και εκπρόσωπος του Δήμου στο ΔΣ του ΟΛΘ, Γιώργος Δημαρέλος, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης Κέρκυρας, Βασίλης Καββαδίας και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Χαλκιδέων, Μιχάλης Κεράτσας.
Ομόφωνη ήταν η απόφαση μιας άμεσης συνάντησης των Δημάρχων με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γεώργιο Σταθάκη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θεόδωρο Δρίτσα, στους οποίους θα τεθεί το πλαίσιο διεκδικήσεων των Δήμων, ενώ παράλληλα αιτηθεί ενημέρωση σχετικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, μετά τη σύσκεψη προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Στη δεύτερη συνάντησή μας, εδώ στη Θεσσαλονίκη, κάναμε ένα ακόμη συλλογικό βήμα προς τα εμπρός. Διεκδικούμε στοχευμένα και συλλογικά την οριστική επίλυση σε ζητήματα ζωτικής σημασίας για τους Δήμους μας τόσο για την οικονομική αυτοτέλεια, όσο και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Χαίρομαι πραγματικά που βρίσκουμε έναν κοινό βηματισμό που είναι απαραίτητος για την επίτευξη των στόχων μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: