Η ΔΕΗ κατέβασε τους διακόπτες στον μεγαλο… επενδυτή Αργυρό!

Τον δρόμο που πάει για Αλβανία είχε δείξει τον Απρίλιο του 2013, ο επιχειρηματίας Στέλιος Αργυρός, εγκαινιάζοντας τη μονάδα στους Φιλιάτες, μόνο που είναι άγνωστο ποιο δρόμο έχει πάρει ο ίδιος, καθώς η μονάδα κατέβασε ρολά και το μόνο που έχει μείνει πίσω είναι τεράστια χρέη...
Ο κ. Αργυρός, έχτισε πάνω στα αποκαΐδια από τα παλιά κλωστήρια, που ο ίδιος είχε κλείσει νύχτα αφήνοντας στο δρόμο τριακόσιες οικογένειες...

Μόνο που κι αυτή τη φορά, αφήνει... αποκαΐδια, από ένα πακτωλό επιδοτήσεων, θαλασσοδανείων και από έναν λαβύρινθο οffshore...
Ο ίδιος πάντως σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, «έπνιξε» τον πόνο του στα σοκάκια της κοσμοπολίτικης Μυκόνου για πέντε εβδομάδες το φετινό καλοκαίρι.
Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι από τους 27 εργαζόμενους που είχε όταν πρωτοάνοιξε η μονάδα, έχουν πάρει ήδη το δρόμο προς το ταμείο ανεργίας, χωρίς να έχουν εξοφληθεί τα δεδουλευμένα τους για περισσότερους από 8 μήνες και χωρίς να έχουν αποζημιωθεί, ενώ στη μονάδα παραμένουν μόλις 4 εργαζόμενοι!
Τα χρέη προς τους προμηθευτές είναι τεράστια, ενώ ακόμα δεν έχουν εξοφληθεί ούτε τα συνεργεία που εργάστηκαν στην κατασκευή της μονάδας από το 2010 μέχρι το 2012, και ταυτόχρονα εδώ και δύο μήνες έχει γίνει διακοπή ρεύματος στο εργοστάσιο καθώς τα χρέη προς τη ΔΕΗ ανέρχονταν τον Αύγουστο του 2015 στις 327 χιλιάδες ευρώ!
Έτσι η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης!
Δεν είναι μικρό όμως το φέσι που έριξε ο μεγαλοεπιχειρηματίας και στο Δήμο Φιλιατών. Οι απλήρωτοι λογαριασμοί νερού ξεπερνούν τις 25 χιλιάδες και ήδη το ποσό έχει βεβαιωθεί στην εφορία.
Ήταν πριν 20 χρόνια, τότε που ο κ. Αργυρός, αφού είχαν εξαντληθεί τα κονδύλια των επιδοτήσεων, έβαλε λουκέτο στα Κλωστήρια. Στη συνέχεια κι αφού έκανε ένα πέρασμα από την πολιτική ως ευρωβουλευτής της ΝΔ, επέστρεψε και πάλι στους Φιλιάτες με μία άλλη επιδοτούμενη επένδυση, τη μονάδα ανακύκλωσης “filia”.
Η ολική επαναφορά του κ. Στέλιου Αργυρού στους Φιλιάτες μέσω μάλιστα έξι «αδελφών» off shore που εδρεύουν στη Λεμεσό της Κύπρου δεν ευδοκιμεί ούτε αυτή τη φορά...
Αντικείμενο του εργοστασίου ήταν η ανακύκλωση πλαστικών. Ως ένας από τους μετόχους είχε εμφανιστεί η Coca Cola, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν παρουσιαστεί, όταν εγκαινιάζονταν μετά Βαΐων και κλάδων, ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου είχε αντληθεί από κονδύλια του ΕΣΠΑ!!!
Τα φιλόδοξα σχέδια του κ. Αργυρού για τους Φιλιάτες, ναυάγησαν νωρίς αυτή τη φορά.... Ίσως βέβαια τα σχέδια να είχαν ένα και μόνο στόχο... Τη λειτουργία του εργοστασίου για όσο κρατούσε η επιχορήγηση, αφού ουδέποτε ανέπτυξε αξιόλογη δραστηριότητα και βέβαια ποτέ δεν έφτασε η επένδυση φωτοβολταϊκών που είχε εξαγγείλει και αδειοδοτηθεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από το 2010!
Ο δρόμος για τους Φιλιάτες τελικά είναι πιο δύσκολος από τον δρόμο προς την Αλβανία.
Ωστόσο φαίνεται ότι είναι ανοιχτές οι λεωφόροι των offshore στην Κύπρο.

epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: