Συνάντηση του βουλευτή Θεσπρωτίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας

Την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα επισκέφθηκε την Δευτέρα 16/11 ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Πιτούλη, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο της Παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» κ. Παναγιώτη Πάντο.
Η συνάντηση κάθε άλλο παρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα είχε, καθώς ουσιαστικά τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ανοιχτά ζητήματα του νομού Θεσπρωτίας στα οποία απαιτείται θεσμική συνέργεια της Περιφέρειας και της κεντρικής Κυβέρνησης για την πρόοδο και την αποτελεσματική ολοκλήρωσή τους.

Πιο συγκεκριμένα, στην συνάντηση το βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι απαραίτητες εκείνες ενέργειες που απαιτούνται για την παράδοση και παραλαβή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας.
Ο κ. Κάτσης ενημέρωσε τον κ. Πιτούλη για την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει λύση σε αυτό το πολύπαθο έργο που εδώ και χρόνια παραμένει σε εκκρεμότητα. Ο βουλευτής αφού παρέθεσε τις επόμενες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας προς στην κατεύθυνση να παραλάβει το ΤΕΠ και να το λειτουργήσει όσο καλύτερα γίνεται δεδομένων των συνθηκών, ζήτησε από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη τη συνδρομή του για την ορθή παράδοση του κτηρίου του ΤΕΠ από πλευράς της Περιφέρειας και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει μέχρι τότε, όσον αφορά την αποκατάσταση των φθορών, την ηλεκτροδότηση, την ύδρευση και την φύλαξη του κτηρίου.
Στην συνέχεια στην συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις που υπάρχουν για τα υπόλοιπα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα του νομού. Αναλυτικότερα υπήρξε αλληλοενημέρωση και συζήτηση για το νέο Περιφερειακό σχεδιασμό της Ηπείρου, για το ΒΙΟΠΑΘΕ και την παραλαβή του οικονομικού αντικειμένου, για τα αντιπλημμυρικά έργα Καλαμά και Αχέροντα καθώς και η δυνατότητα αναπτυξιακής δράσης και αξιοποίησης του λιμανιού Ηγουμενίτσας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και όλες οι πλευρές εξέφρασαν την αμέριστη διάθεσή τους για σταθερή συνεργασία και ανάληψη συντονισμένων πρωτοβουλιών, όπως επιβάλλει τόσο ο θεσμικός ρόλος όσο και το κοινό συμφέρον του τόπου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: