Η Ήπειρος με το...τσάμικο και η Καλαμάτα με την... British Airways

Σε εκθέσεις ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, επικεντρώνεται η παρουσία της Ηπείρου τα τελευταία χρόνια.
Περίπτερα, φυλλάδια, ορισμένες φορές κάποια τοπικά προιόντα και ακόμη περισσότερες παραδοσιακή μουσική και...τσάμικο!
Ακόμη και η Πάργα, που έχει την δική της θέση, στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, δεν ξέφυγε από την πεπατημένη... Την ίδια συνταγή ακολούθησε κατά την παρουσία της στη Φιλοξένια...

Βέβαια, μεγάλο ενδιαφέρον θα είχε η επίσημη αποτίμηση από τις παρουσίες αυτές. Τα πρακτικά οφέλη δηλαδή που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια..
Η τουριστική προβολή είναι σίγουρα μία πολυσύνθετη υπόθεση. Και στην Ήπειρο, τους τελευταίους μήνες, ασχολούνται σχεδόν οι πάντες με τον τουρισμό... Η Περιφέρεια, οι Δήμοι, τα Επιμελητήρια, η Ένωση Ξενοδόχων και άλλοι.
Αυτό που οι ίδιοι έχουν παρουσίασει μέχρι σήμερα είναι οι συμμετοχές σε διάφορες εκθέσεις.
Την ημέρα που Δήμοι της Ηπείρου έδιναν στη δημοσιότητα τις ανακοινώσεις τους και το φωτογραφικό υλικό από τη Φιλοξένια που μοίρασε βραβεία και επαίνους, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωνε την απευθείας αεροπορική σύνδεση Λονδίνου - Καλαμάτας, με πτήσεις από την British Airways.
Η Περιφέρεια επισημαίνει ότι ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου και στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, που αποτελεί τη διεθνή πύλη της Πελοποννήσου και ένα από τα πιο δυναμικά αναπτυσσόμενα αεροδρόμια της Ελλάδας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Οι νέες απευθείας πτήσεις από το Λονδίνο και το αεροδρόμιο Heathrow προς την Καλαμάτα, θα ξεκινήσουν από τις 30 Απριλίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου 2016, καταδεικνύοντας με ισχυρό τρόπο την εμπιστοσύνη της Αγγλικής τουριστικής αγοράς στις αυξημένες δυνατότητες της περιοχής, οι οποίες ενισχύθηκαν ιδιαίτερα και στις οποίες συνεισέφερε η επιτυχής φιλοξενία του συνεδρίου του ABTA στην Πύλο τον περασμένο μήνα.
Η εμπορική διευθύντρια της British Airways για Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, Freddie Stier, δήλωσε ότι, «είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την Καλαμάτα ως τη νεότερη προσθήκη στο εκτεταμένο δίκτυο της British Airways στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε μια μακρά ιστορία πάνω από 90 χρόνια πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Λονδίνου, και τώρα πετάμε σε 10 Ελληνικούς προορισμούς, προσφέροντας στους Βρετανούς πελάτες μια εξαιρετική επιλογή για κορυφαίες επιλογές διακοπών».
Αφού λοιπόν επιστρέψουν από τις εκθέσεις ανά την Ελλάδα και τον κόσμο οι φορείς της Ηπείρου, ίσως θα πρέπει να αποφασίσουν να προχωρήσουν σε μία σοβαρή συζήτηση για την αεροπορική σύνδεση της περιοχής...
Η Ήπειρος χρειάζεται ένα αεροδρόμιο, σύγχρονο, λειτουργικό, αξιόπιστο...
Αν δεν το πετύχει απλά θα συνεχίσει να χορεύει...τσάμικο!



Δεν υπάρχουν σχόλια: