Αντιπρόεδρος της COGECA ο Βασίλης Παρόλας

Στην Αντιπροεδρία της COGECA, (Γενική Επιτροπή Αγροτικού Συνεργατισμού της ΕΕ) εξελέγη την 03.12.2015 ο Γενικός Διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας-Πρέβεζας, μέλος του Δ.Σ της «Υπαίθρου Χώρας» και Μέλος του ΔΣ της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ, Βασίλης Παρόλας, σε συνέχεια πρότασης υποψηφιότητας που υπεβλήθη από την ΠΑΣΕΓΕΣ.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών από όλη την ΕΕ ο κ. Παρόλας τόνισε ότι υποστηρίζει την επιχειρηματική προοπτική των αγροτικών συνεταιρισμών και επιδιώκει να συμβάλλει με την εμπειρία και τις γνώσεις του στην προσπάθεια κατάρτισης και εφαρμογής μίας ευρωπαϊκής στρατηγικής για τη βιωσιμότητα, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξή τους. «Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με ομαδική δουλειά, με συνεργασία μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών αγροτικών συνεταιρισμών, με ανταλλαγή καλών πρακτικών, με την εφαμογή αναπτυξιακών στρατηγικών», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Θα πρέπει να φροντίσουμε να γίνει κατανοητό ότι οι συνεταιρισμοί είναι πάνω από όλα επιχειρήσεις που επιδιώκουν να δημιουργούν οφέλη για τα μέλη τους. Ως επιχειρησεις οφείλουν να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή και να επενδύουν στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την Ελλάδα, όπου αντιμετωπίζουμε μία οδυνηρή οικονομική κρίση», πρόσθεσε.
Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι «καθώς όλα γύρω μας αλλάζουν (αγορές, πολιτικές, αλλά κυρίως οι καταναλωτικές ανάγκες και προτιμήσεις) οφείλουμε και εμείς να αλλάξουμε. Η μόνη σταθερότητα σε έναν ζωντανό οργανισμό όπως ο συνεταιρισμός είναι η αλλαγή».
Σε συνέχεια της εκλογής του ο κ. Παρόλας έκανε την εξής δήλωση : «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την ΠΑΣΕΓΕΣ που πρότεινε την υποψηφιότητά μου, καθώς και την ομάδα της ΠΑΣΕΓΕΣ και της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στις Βρυξέλλες».
H COGECA αντιπροσωπεύει τα γενικά και ειδικά συμφέροντα περίπου 40.000 αγροτικών συνεταιρισμών που απασχολούν περίπου 660.000 άτομα και καταγράφουν συνολικό ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των € 300 δις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Από την ίδρυσή της το 1959, η COGECA έχει αναγνωριστεί από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ως το κύριο όργανο εκπροσώπησης για το σύνολο των γεωργικών και αλιευτικών συνεταιρισμών.


ΦΩΤΟ: Ο κ. Παρόλας μαζί με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Thomas Magnusson (Σουηδία- στη μέση) και τους λοιπούς αντιπροέδρους (από αρίστερά) : Martin Pycha (Τσεχία), Thomas Memmert (Γερμανία) και Maria Antonia Figueiredo (Πορτογαλία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: