«Τρέχει» το υδατοδρόμιο στην Ηγουμενίτσα

Τα υδατοδρόμια Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας, ήρθαν και πάλι στο προσκήνιο, με αφορμή την αδειοδότηση που έλαβε αυτό των Παξών, το οποίο μάλιστα θα λειτουργεί σε περιοχή Natura, καθορισμένη ως ειδική ζώνη.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ανέφερε ότι στόχο είναι μέχρι το καλοκαίρι να έχει δημιουργηθεί το πρώτο δίκτυο στη χώρα κι έκανε γνωστό ότι δρομολογείται η απλοποίηση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της αναδόχου εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια, Αναστάσιος Γκόβας, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την αδειοδότηση υδατοδρομίων δείχνουν από τους δήμους Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας.
Σύμφωνα με τον κ. Γκόβα, στον δήμο Ιωαννίνων, όπως και σε άλλους δήμους που υπάρχει ενδιαφέρον για παραλίμνια λειτουργία υδατοδρομίων, θα πρέπει πρώτα η Κτηματική Υπηρεσία Ελληνικού Δημοσίου να καθορίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της διαχείρισης των λιμνών και μετά να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της σχετικής αδειοδότησης των υδατοδρομίων.
Πιο άμεση αναμένεται η αδειοδότηση υδατοδρομίου στην Ηγουμενίτσα, καθώς πολύ σύντομα φέρεται ότι θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Ηγουμενίτσας και του προέδρου της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια, προκειμένου να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες.
epiruspost





Δεν υπάρχουν σχόλια: