Δήλωση Περιφερειάρχη για τη συνδρομή των Περιφερειών στη λειτουργία Νοσοκομείων- Κέντρων Υγείας

"H Ένωση Περιφερειών, μετά από πρόταση δική μου, είχε ζητήσει στο παρελθόν την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπ. Οικονομικών, Εσωτερικών και Υγείας, ώστε σε ειδικές περιπτώσεις και στην έκτακτη περίοδο που διανύουμε,
όποιος φορέας μπορεί, να συνδράμει  παρεμβάσεις  μικρών οικονομικών απαιτήσεων και σε αποκαταστάσεις βλαβών σε μηχανήματα ζωτικής σημασίας  Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας", δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης από το Υπουργείο Υγείας.

Η πρόταση αυτή, όπως εξήγησε,  ήταν αποτέλεσμα διαπίστωσης περιπτώσεων  στις οποίες  το κεντρικό κράτος δεν ανταποκρίνεται για να δώσει λύσεις, όπως  και προβλημάτων που εντοπιζόταν στη λειτουργία νοσηλευτικών ιδρυμάτων από μικρές βλάβες και ελλείψεις σε καύσιμα, λάστιχα ασθενοφόρων κ.α., που απαιτούσαν όμως χρονοβόρες διαδικασίες.
"Είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό. Πρέπει ως άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης και μάλιστα του δεύτερου βαθμού να αντιμετωπίζουμε κάποιες έκτακτες περιπτώσεις.  Είμαστε εκλεγμένοι για να λύνουμε προβλήματα της περιοχής. Το κράτος έπρεπε με τον Καλλικράτη να δει διαφορετικά την ύπαρξη των περιφερειών και τις σχέσεις τους με τις δομές Υγείας. Αν και δεν έχω υπόψη μου το πλήρες κείμενο της πρότασης, νομίζω  ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση της συνεργασίας της Κεντρικής Διοίκησης με τις Περιφέρειες που  αφορά και την αποκέντρωση του κράτους".
Τέλος ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι ανάλογη πρόταση έχει γίνει και προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, σε περιπτώσεις που ακινητοποιούνται από μικρές βλάβες οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ή ακόμη  και για την άμεση αντιμετώπιση λειτουργικών προβλημάτων εργαστηρίων κ.α.

Απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες νομιμοποίησης των προ της 8ης Αυγούστου 2014 κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων
"Ως Περιφέρεια Ηπείρου έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια  τουλάχιστον στην ύπαρξη οργανωμένων κτηνοτροφικών μονάδων, ώστε να μπορέσουν κάποιοι άνθρωποι να κάνουν σύγχρονες εγκαταστάσεις", ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, με αφορμή  τη δημοσίευση στις 4 Δεκεμβρίου 2015 στο Φ.Ε.Κ. του Νόμου 4351 για τη διαχείριση των βοσκήσιμων γαιών.
Συγκεκριμένα όπως δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης, σε απάντηση που έδωσε σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Β. Γιόγιακας, με βάση επιστολή της Περιφέρειας, διευκρίνισε ότι "όσες μονάδες είναι εγκατεστημένες μέχρι τις 8/8/2014 που πέρασε η αναμόρφωση του Νόμου περί δασών, δεν απαιτείται κατά την αδειοδότηση εγγράφου περί του χαρακτηρισμού από τα Δασαρχεία".
"Αυτό - είπε ο Περιφερειάρχης- διευκολύνει όλους όσους έχουν εγκαταστάσεις  σε εκτάσεις- πλην γεωργικής γης- να αποκτήσουν μέχρι 12 Σεπτεμβρίου 2016   άδειες κατευθείαν  Αυτή είναι η "μισή απάντηση", για αυτό ζητάμε να μας απαντήσει και για τη σημερινή κατάσταση, που θεωρούμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο, επιτρέποντας στις λεγόμενες "δασικές εκτάσεις" να γίνονται και σταβλικές εκτάσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: