15 νέα hotspots σε όλη την Ελλάδα

Πού θα μεταφέρουν 17.400 πρόσφυγες
Σε ένα απέραντο hotspot μετατρέπεται η Ελλάδα, με την κυβέρνηση να ετοιμάζει ήδη 15 νέα σημεία για να μεταφερθούν εκεί οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι μετανάστες και πρόσφυγες.
Μπορεί η κυβέρνηση να περιμένει τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για να δει ποια θα είναι τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, ωστόσο έχει γίνει ήδη η επιλογή 15 νέων τοποθεσιών για να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Μάλιστα, μετά και την ομολογία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για πολύ μεγάλο αριθμό προσφύγων, οι νέοι χώροι φιλοξενίας σε όλη τη χώρα κρίνονται απαραίτητοι, αφού, όπως φαίνεται, το κλείσιμο των συνόρων θεωρείται δεδομένο.

Πού θα είναι τα νέα hotspots
Δημιουργούνται 15 νέοι χώροι φιλοξενίας προσφύγων, συνολικής χωρητικότητας 17.400 ατόμων, οι οποίοι ενδέχεται να είναι έτοιμοι και εντός της εβδομάδας. Τέσσερις εξ αυτών θα κατασκευαστούν στην Αττική, και συγκεκριμένα σε: 
​Μαλακάσα -Χωρητικότητα 4.000 ατόμων
Αφίδνες -Χωρητικότητα 3.000 ατόμων
Αγιος Ανδρέας -Χωρητικότητα 500 ατόμων
Ελαιώνας (νέος καταυλισμός) -Χωρητικότητας 700 ατόμων

Οι υπόλοιποι 11 θα κατασκευαστούν στις εξής περιοχές:
Δράμα -Χωρητικότητας 800 ατόμων
Θερμοπύλες (νέος καταυλισμός) -Χωρητικότητας 400 ατόμων
Ηπειρος (4 καταυλισμοί σε διαφορετικά σημεία) -Χωρητικότητας 2.000 ατόμων
Θεσσαλία (4 καταυλισμοί σε διαφορετικά σημεία) -Χωρητικότητας 2.000 ατόμων
Λιτόχωρο (θα είναι έτοιμο μετά τις 15/3) -Χωρητικότητας 4.000 ατόμων
Ακόμη η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θα ετοιμάσει δομές για 20.000 ακόμη πρόσφυγες και μετανάστες. 

50.000 εγκλωβισμένους βλέπει ο Ερυθρός Σταυρός, 33.320 η κυβέρνηση
Εν τω μεταξύ, διαφορετικά νούμερα ως προς τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται αυτή την ώρα εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα δίνουν Ερυθρός Σταυρός και κυβέρνηση. 
Συγκεκριμένα, ο Ερυθρός Σταυρός, η οργάνωση, δηλαδή, που σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει αναλάβει μαζί με τις υπόλοιπες μη κυβερνητικές οργανώσεις και τους εθελοντές να σηκώσουν το βάρος της διαχείρισης του προβλήματος εν τη απουσία του κράτους, εκτιμά ότι ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων προσεγγίζει ήδη τις 50.000. «Είναι μία καθαρά ανθρωπιστική κρίση, ίσως η μεγαλύτερη στην Ευρώπη διαχρονικά, και πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία» είπε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός, ο οποίος και ήταν αυτός που το πρωί της Κυριακής στο MEGA μίλησε για 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: