Αντώνης Μπέζας: Όταν ξεπερνιούνται τα όρια!

Συναίνεση για όλα δεν μπορεί να υπάρχει. Σε κάθε κοινωνία τα συμφέροντα είναι διαφορετικά, και επομένως, είναι φυσικό να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και απαντήσεις στα προβλήματα. Γι’ αυτό εξάλλου εφευρέθηκε η Δημοκρατία. Είναι το πολίτευμα που εξασφαλίζει ότι οι αναγκαίες στην πολιτική διαφωνίες και συγκρούσεις δεν θα υπερβαίνουν τα ανεκτά όρια!
 Η επίθεση ορισμένων «αγανακτισμένων» αγροτών στο γραφείο του Βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριου Κάτση, είναι μια απαράδεκτη ενέργεια. 
Όταν ασκείς τέτοια φυσική ή ψυχολογική «πίεση» σ’ έναν εκλεγμένο εκπρόσωπο στο Κοινοβούλιο, ξεπερνάς τα όρια και αυτό δεν είναι Δημοκρατία!

Δυστυχώς ζούμε στη χώρα μας ημέρες «καταστροφισμού». Μερίδα των αγροτών προτιμούν να εκτεθούν παρά να συμβιβαστούν με μια κυβέρνηση, την οποία κατά πλειοψηφία ψήφισαν. Από την άλλη μεριά, η κυβέρνηση προτιμά την κατάρρευση, παρατείνοντας επ’ άπειρον τις διαπραγματεύσεις με τα μπλόκα των αγροτών, αντί να υποχωρήσει σε λογικά τους αιτήματα. Υποχωρεί βέβαια αλλού, για παράδειγμα στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας (αεροδρόμια, λιμάνια Σκουριές κλπ) και αφού δεν κάνει πλούσιους τους φτωχούς, επιχειρεί να κάνει αυτούς που θεωρεί πλούσιους φτωχούς!

Η ανεύθυνη και πολιτικά αλλοπρόσαλλη στάση της, προκαλεί οικονομική και κοινωνική ανασφάλεια, και ως επακόλουθο έρχεται η αγανάκτηση και η απογοήτευση. Όλα αυτά, όμως, δε δικαιολογούν σε καμία περίπτωση, τέτοιου είδους πρακτικές! Σας τα λέει και τα υποστηρίζει αυτά ένας άνθρωπος, που έχει υποστεί ανάλογες συμπεριφορές όταν ήταν στην κυβέρνηση, και κανείς δεν βγήκε τότε στη Θεσπρωτία να τις καταδικάσει!

(Αναρτήθηκε την 1.3.2016 στο προσωπικό προφίλ του Αντώνη Μπέζα στο facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια: