Μηνύσεις, ξύλο και ενστάσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε ότι η ΝΔ όσον αφορά το κομματικό και στελεχιακό της δυναμικό είναι ένα πραγματικά άρρωστο κόμμα. Κομματάρχες, αφισοκολλητές, αποτυχημένοι πολιτευτές και λοιπά... σούργελα διαγκωνίζονται για να πιάσουν θέση στον κομματικό μηχανισμό εξουσίας όταν και εφόσον έρθει η ΝΔ στα πράγματα και κληθεί να διαχειριστεί τις τύχες αυτού του τόπου.


Όπως αναφέρει και το tovima.gr Ένταση επικρατεί στο εσωτερικό των κομματικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας σε αρκετούς νομούς ενόψει των εκλογών για τους προέδρους των ΝΟΔΕ (νομαρχιακών διοικουσών επιτροπών) την Κυριακή 17 Απριλίου και μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη του 10ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος.

Κάθε εσωκομματική εκλογική διαδικασία, ανέκαθεν έχει εντάσεις, καθώς πάντα παραμονές συνεδρίων με φόντο τη νομή της κομματικής εξουσίας, εκτυλίσσονται διαξιφισμοί, συγκρούσεις και υπάρχει πλούσιο παρασκήνιο.

Μεγάλη ένταση υπήρξε και το απόγευμα του Σαββάτου για το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και μεταδόθηκε από τμήμα της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ. ότι υπάρχει προβληματισμός, διότι κατ’ αυτούς δεν είχε ξεκινήσει η ψηφοφορία για την εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής της Νεολαίας και των συνέδρων της ΟΝΝΕΔ. Μάλιστα, μεταδιδόταν ότι υπάρχει έντονη δυσφορία στο περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη για τα όσα συνέβαιναν στη Θεσσαλονίκη στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Κορυφαία κομματικά στελέχη που στηρίζουν τη σημερινή ηγεσία έλεγαν ότι είναι πρωτοφανή τα όσα έγιναν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και έλεγαν ότι είναι το γεγονός πως δεν στήθηκαν κάλπες αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία της νεολαίας του κόμματος.
Βέβαια, η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ υπό τον Βασίλη Γεωργιάδη, τον οποίο δέχθηκε πριν ένα εικοσαήμερο περίπου η σημερινή ηγεσία να ορισθεί πρόεδρος χωρίς να στηθούν κάλπες, εξέδωσε ανακοίνωση στις δυο τα ξημερώματα (!) της Κυριακής, ενημερώνοντας, ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων, τα αποτελέσματα θα εκδοθούν την Κυριακή.
Η ηγετική ομάδα μιλά για φιάσκο σχετικά με όσα έγιναν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται έξαλλος, ενώ στο στόχαστρο βρίσκεται ο κ. Παπαμιμίκος. Από τη Συγγρού μεταδίδεται ότι και να εκδοθεί αποτέλεσμα από την ΟΝΝΕΔ δεν θα το αναγνωρίσει η ηγεσία, καθώς θεωρεί πως εκλογές δεν έγιναν.
Σχετικά με τα όσα γίνονται στο παρασκήνιο ενόψει του συνεδρίου, σαφείς αιχμές κατά της νέας ηγεσίας αφήνει το πολύπειρο κομματικό στέλεχος Φίλιππος Ταυρής που έγραψε αργά το βραδυ του Σαββάτου στο Twitter: «Η Δημοκρατική διαδικασία καταξιώνεται στην πράξη. Τυχόν αυθαιρεσίες ευτελίζουν τις διαδικασίες και εξευτελίζουν αυτούς που τις εφαρμόζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: