Συνάντηση των Δήμων με τις διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων και τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για τον συντονισμό των Δήμων με Οργανισμούς Λιμένων στην επικράτεια τους και προκειμένου να επιλυθούν χρονίζοντα ζητήματα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, κοινή συνάντηση μεταξύ των Δήμων και των αντίστοιχων Οργανισμών Λιμένων στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στα θέματα που έχουν τεθεί με το κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων των Δήμων και στα οποία εμπλέκεται το ΤΑΙΠΕΔ, όπως οι χερσαίες ζώνες που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες, η επαναφορά του μέτρου των ανταποδοτικών τελών προς τους Δήμους, καθώς και η συμμετοχή των Δήμων στα Διοικητικά Συμβούλια των Οργανισμών Λιμένων.
Απόρροια της συνάντησης ήταν να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα προκειμένου οι Δήμοι και οι αντίστοιχοι Οργανισμοί Λιμένων μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να καταγράψουν τα προβλήματα και να βρουν τις κοινές γραμμές προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία επίλυσης. Θα ακολουθήσουν και νέες συναντήσεις προκειμένου να εξειδικευθούν για κάθε περίπτωση οι προτεινόμενες λύσεις στα ειδικά προβλήματα.
Τον Δήμο Ηγουμενίτσας εκπροσώπησαν στη σύσκεψη, λόγω της ασθένειας του Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτήριος Μήτσης και ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Δήμου κ. Γεώργιος Β. Ντάνης.
Στη Συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, οι Δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης κ. Βασίλειος Λαμπάκης, Καβάλας κα. Δήμητρα Τσανάκα, Ραφήνας - Πικερμίου κ. Βασίλειος Πιστικίδης, Ελευσίνας κ. Γεώργιος Τσουκαλάς, Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνος Νικολούζος, Βόλου κ. Θάνος Θεοδώρου, Λαυρίου κ. Δημήτριος Λουκάς, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Ιωάννης Αναστασάκης, Ελευσίνας κ. Μαυρογιάννης Αθανάσιος και Κέρκυρας κ. Νικόλαος Αναστασόπουλος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βόλου κ. Στέλιος Διαμαντίδης.
Και οι Προέδροι των Οργανισμών Λιμένων Ηγουμενίτσας κ. Ανδρέας Νταής, Κέρκυρας κ. Σπυρίδων Στεφανίδης, Λαυρίου κ. Εμμανουήλ Μαραγκουδάκης, Βόλου κ. Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, Πάτρας κ. Νικόλαος Κοντοές, Ελευσίνας κ. Μιχαήλ Σπυρίδων, Καβάλας κ. Χρήστος Ηλιάδης, Ηρακλέιου κ. Απόλλων Φιλιππής, Ραφήνας κ. Γεώργιος Ορκόπουλος και Αλεξανδρούπολης κ. Χρήστος Δούκας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: