Δήλωση Ρεγγίνας Δηλαβέρη για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

Τι λέει για την διαδικασία, για την ένσταση, για το κόμμα και τους συναδέλφους της
Την 6η Απριλίου, οι Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισες, γίναμε συμμέτοχοι στις εσωκομματικές εκλογές της μεγάλης παράταξής μας, όπου και επέλεξα να κατέλθω ως υποψήφια στον θεματικό τομέα Δικαιοσύνης, έχοντας προηγούμενα συζητήσει με συναδέλφους Δικηγόρους, οι οποίοι εξαρχής μου δήλωσαν τη στήριξή τους.

Δυστυχώς όμως κατά τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, ορισμένοι που προφανώς επιθυμούν να συντηρήσουν την εσωστρέφεια και να σπιλώσουν την εικόνα της παράταξής μας αμαύρωσαν τη διαδικασία στον θεματικό μου τομέα.
Άμεσα καταδικάστηκε αυτή η ενέργεια, για την οποία όχι εγώ αλλά η Ελληνική Δικαιοσύνη θα κληθεί να βρει και να τιμωρήσει φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Άπαντες οι θιγόμενοι Δικηγόροι, συγκεντρωθήκαμε στο εκλογικό τμήμα και εγκαλέσαμε την παρανομία αυτή και με τη σύμφωνη γνώμη όσων με στήριξαν, υπέβαλα ένσταση κατά του πρακτικού της εκλογής.
Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας έκανε δεκτή την ένσταση. Με την δίκαιη και γενναία απόφασή της η παράταξή μας αποκατέστησε την αξιοπιστία και αξιοπρέπεια των συναδέλφων μου, αφετέρου της ίδιας της παράταξης, κάνοντας γνωστό τοις πάσιν, ότι τέτοιου είδους πρακτικές δεν έχουν θέση στην Νέα Δημοκρατία.
Η παράταξή μας δίνει χώρο σε νέους ανθρώπους με όρεξη και νέες ιδέες, οι οποίοι θα φέρουν νομοτελειακά την ανανέωση, κάνοντας πράξη τη δέσμευση του αρχηγού μας Κυριάκου Μητσοτάκη. Το πρόσωπο που γνώρισα μέσα από αυτή τη διαδικασία και πιστεύω ότι θα δώσει οξυγόνο στην παράταξη και την ώθηση που χρειάζεται, είναι ο Θανάσης Πορφύρης, ένας νέος άνθρωπος με καθαρή πολιτική θέση και νέες ιδέες, τον οποίο στηρίζω με θετική ψήφο και όχι ψήφο αντίδρασης.
Θέλω κλείνοντας να αναφερθώ στους συναδέλφους μου διότι στάθηκαν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή, με αίσθημα δικαίου και χωρίς να διστάσουν να τοποθετηθούν δημόσια, στους οποίους οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: