"Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2016"

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας συμμετέχει στην πανελλήνια επικοινωνιακή δράση "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για σύζευξη της εκπαίδευσης με την Αειφόρο Ανάπτυξη.
Οι εκδηλώσεις επιδιώκουν την προώθηση της αρχής της ισόρροπης ανάπτυξης περιβάλλοντος και πολιτισμού και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

1. Σάββατο 21 Μαΐου 2016
Γνωριμία με τον αρχαίο Θύαμι
Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αριάδνη» και με τον Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά. Περιλαμβάνει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων, τειχισμένο οικισμό που αναπτύχθηκε κατά μήκος του ρου του ποταμού Καλαμά, καθώς και παρατήρηση, με τηλεσκόπιο, της υδρόβιας ζωής στο Δέλτα του ποταμού, με σχετική ενημέρωση από τους υπεύθυνους του Φορέα Διαχείρισης. Στη δράση συμμετέχει ομάδα σπουδαστών του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας που συνεργάζεται με το Κέντρο «Αριάδνη» αλλά και το ευρύ κοινό, η μετακίνηση του οποίου θα πραγματοποιηθεί με ίδια μέσα.
Εκκίνηση: ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, ώρα 9:00 π.μ.

2. Πέμπτη 26 Μαΐου 2016
Η Ηγουμενίτσα με το λιμάνι και το κάστρο της στο δρόμο Βυζαντινών Βενετών και Οθωμανών
Σε συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων (Κ.Α.Π.Η., Κ.Η.Φ.Η., Βοήθεια στο Σπίτι) του Δήμου Ηγουμενίτσας, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων ΠΑΝΘΕΟΝ ενημερωτική παρουσίαση που αφορά τη γνωριμία με την ιστορική διαδρομή της Ηγουμενίτσας μέσα από πόστερ, γκραβούρες, λιμενοδείκτες, χάρτες.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.
Χώρος εκδήλωσης: Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας, ΠΑΝΘΕΟΝ, ώρα 10:30 π.μ.

3. Τετάρτη 01 Ιουνίου 2016
Μικροί Εξερευνητές στο Κάστρο της Ηγουμενίτσας
Γνωριμία με το Κάστρο της Ηγουμενίτσας μέσα από περιήγηση - ξενάγηση και διεξαγωγή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το 1ο Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας.
Ώρες υλοποίησης: 9:00 - 13:00
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 26650 21417, 29177 (Χριστίνα Γκάνια, αρχαιολόγος, Στέφανος Βασιλειάδης, αρχαιολόγος) ή τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις efathe@culture.gr, amig@culture.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: