«Γνωρίζοντας το λιμάνι της πόλης μου»

Δράση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας
Με επιτυχία έκλεισε για φέτος η δράση «Γνωρίζοντας το λιμάνι της πόλης μου» που ξεκίνησε ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας και η οποία θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. Συνολικά, από τον μήνα Απρίλιο επισκέφτηκαν το λιμάνι εννέα (9) σχολεία του Νομού Θεσπρωτίας με συνολικά 338 μαθητές. Η δράση «Γνωρίζοντας το λιμάνι της πόλης μου» θα συνεχιστεί και τη νέα σχολική χρονιά.
Οι μαθητές επισκέφτηκαν τις λιμενικές εγκαταστάσεις στο σύνολό τους, τόσο τους χερσαίους χώρους του Νέου Λιμένα, όσο και τις στεγασμένες εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες που εμπλέκονται στην καθημερινή λειτουργία του Λιμένα.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας με στόχο την βιωματική γνωριμία των παιδιών με το λιμάνι και τις λειτουργίες του, εφάρμοσε τη δράση «Γνωρίζοντας το λιμάνι της πόλης μου», που απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν το λιμάνι της πόλης τους, καθώς και τις λειτουργίες του στη σύγχρονη πραγματικότητα.
Δόθηκε η ευκαιρία μέσα από την περιήγηση τα παιδιά να δουν από κοντά, τόσο τις καθημερινές δραστηριότητες του λιμένα, όσο και να γνωρίσουν τα επαγγέλματα που εμπλέκονται στις λιμενικές δραστηριότητες.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Νομού Θεσπρωτίας, καθώς και τους καθηγητές και δασκάλους των σχολείων που επισκέφθηκαν το λιμάνι για την άψογη συνεργασία στην υλοποίηση αυτής της δράσης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ποιο αυτο που απαγορευετε η εισοδος χωρις εισητηριο;το λιμανι των εφοπλιστων καλυτερα.