Δεν άρμοζε στην καλλιτέχνη τέτοια απαξίωση

«Το πρώτο Jazz festival» το Σάββατο 28 Μαΐου άνοιξε την αυλαία του 2ου πολιτιστικού καλοκαιριού Φιλιππιάδας» μας ενημερώνει με σχετικό δελτίο τύπου ο δήμος. Ανακρίβιες!
Αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους δεν πρόκειται για φεστιβάλ. Φεστιβάλ τζαζ είχε η Πρέβεζα!
Στη Φιλιππιάδα, μια συναυλία όλη κι όλη στην κεντρική πλατεία με την εξαιρετική (αυτό είναι αλήθεια) καλλιτέχνη του είδους Idra Kayne.

Ήταν στο φεστιβάλ Πρέβεζας δυο μέρες πριν κι έκανε ένα πέρασμα απ΄τη φιλιππιάδα για να βιώσει τέτοια απαξία που μάλλον δεν ξανασυνάντησε αλλού. Όλοι οι θαμώνες της πλατείας στραμμένοι στις τηλεοράσεις των καφετεριών για τον ποδοσφαιρικό αγώνα, να εκρήγνυνται σε κάθε φάση γκολ και για την ορχήστρα που και που κανένα ασθενικό χειροκρότημα από ελάχιστα άτομα που ένιωθαν την προσβολή να βαραίνει και τους ίδιους.
Κι άντε να δεχτούμε πως όταν οι αρμόδιοι του δήμου προγραμμάτισαν την εκδήλωση, δεν ήξεραν πως το ίδιο βράδυ έχει κρίσιμο ποδοσφαιρικό αγώνα. Τις τελευταίες μέρες που το αντιλήφθηκαν, γιατί δεν άλλαζαν το χώρο διοργάνωσης;
Η πλατεία απέναντι απ΄ το Κέντρο Υγείας είναι ιδανική για συναυλία.
Να πάνε να δουν και ν΄ ακούσουν μουσική τζαζ όσοι πραγματικά ενδιαφέρονταν για τη μουσική. Ας ήταν πενήντα άτομα.
Τουλάχιστον θα έδειχναν τη δέουσα προσοχή και το χειροκρότημά τους προς τους καλλιτέχνες ώστε και αυτοί οι λίγοι να το απολαύσουν και η ορχήστρα να μη βλέπει γυρισμένες πλάτες κι αδιαφορία για τη δουλειά της. Αυτοί οι λίγοι επίσης, θα ήταν μαζεμένοι όλοι μαζί μπροστά στη σκηνή κι όχι χαμένοι από καφετέρια σε καφετέρια χωρίς καν καλή οπτική επαφή με την ορχήστρα.
Κάποιοι είπαν πως δεν «σηκώνει» τζαζ το κοινό της Φιλιππιάδας αλλά αν υπήρχε καλύτερος προγραμματισμός και δεν αναγορεύονταν απ΄τον ίδιο το δήμο η κεντρική πλατεία ως επιλογή δια πάσαν εκδήλωση, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.

ΡΟΥΛΑ ΧΡΗΣΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: