Στ. Μάνος: Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ανατρέψουμε την κρατική σατραπεία

«Ο στόχος δεν είναι να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να μας μείνει το κράτος – τύρρανος, αλλά η εξόντωση της τυρρανίας και να ανακτήσουμε την ελευθερία μας σε ένα κράτος δικαίου»! Με αυτή τη φράση – καταχειρκροτούμενος - σηματοδότησε την ομιλία του ο ιδρυτής της Δράσης στο 4ο Συνέδριο του κόμματος που ξεκίνησε το Σάββατο.

Ο κ. Μάνος τόνισε ότι η χρεοκοπία της χώρας και η εφταετής αναποτελεσματικότητα των μνημονίων οφείλεται στην τυρρανία του κράτους και επισήμανε ότι στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα με τις δυνάμεις του εθνικιστικού λαϊκισμού να... αλωνίζουν ανεξέλεγκτα, οι πολιτικοί του ορθού λόγου, έχουν συμφέρον και υποχρέωση να πορευτούν διαλεγόμενοι χωρίς στερεότυπα και παρωπίδες.
Οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να αποδεχτούμε συμβιβασμούς, ξεπερνώντας τις διαφορετικές μας αφετηρίες και αναφορές, για να καταλήξουμε σε μια κοινή, ισχυρή πρόταση για την Ελλάδα. Αυτό είναι το καθήκον μας, τόνισε.
Υπογράμμισε πως η Ελλάδα χρειάζεται μια στιβαρή, τελείως καινούρια πολιτική που θα ευνοήσει τις επενδύσεις και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ανατρέψουμε την κρατική σατραπεία, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Επέκρινε την υπερφορολόγηση «σε ότι κινείται και ότι πετάει για να συντηρείται αλώβητο το μεγάλο κράτος» όπως είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «παρ' ότι μάτωσε η Ελλάδα, τα 600 εκατ. ευρω το χρόνο θα συνεχίσουν να πληρώνονται στο ταμείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Αν δεν ανατραπεί η κρατική σατραπεία δεν θα υπάρξουν επενδύσεις, χωρίς επενδύσεις δε θα έχουμε ανάπτυξη και του χρόνου θα είναι χειρότερα από φέτος.
Τέλος, υπογράμμισε πως η Ν.Δ. των όψιμων χρόνων συντέλεσε - δια των κυβερνητικών στελεχών της - στην εγκαθίδρυση της κρατικής τυρρανίας. «Θυμηθειτε τις εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις σατραπίσκων από την κυβέρνηση Καραμανλή – Παυλόπουλου» τόνισε! «Αυτούς όλους τους πληρώνουν σήμερα οι στυμμένες λεμονόκουπες του απομένοντος παραγωγικού τομέα της οικονομίας».
Συμπλήρωσε επίσης ότι «κατανοώ τη δυσκολία της Νέας Δημοκρατίας να αναγνωρίσει το μοιραίο λάθος της. Αυτό όμως έγινε στο παρελθόν, τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον τύρρανο. Μόνο αυτό πρέπει να καθοδηγεί τη σκέψη μας», τόνισε ο ιδρυτής της Δράσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: