Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή νέα ανάδοχος του ΣΔΙΤ απορριμμάτων Ηπείρου

Η καθυστέρηση στη συμβασιοποίηση των ώριμων έργων διαχείρισης απορριμμάτων, που έχουν προωθηθεί μέσω Σύμπραξης Δημοσίου -Ιδιωτικού Τομέα, οδήγησε στην αποχώρηση από το έργο ΣΔΙΤ στην Ήπειρο της κοινοπραξίας Archirodon-Intrakat-Envitec που είχε αναδειχθεί, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου.
Ειδικότερα, η προσωρινή ανάδοχος, η κοινοπραξία Archirodon-Intrakat-Envitec ενημέρωσε εγγράφως, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, την Περιφέρεια Ηπείρου ότι δεν προτίθεται να παρατείνει την ισχύ της δεσμευτικής του προσφοράς, ούτε και να ανανεώσει τις εγγυητικές επιστολές.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, νέος προσωρινός Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης, αναδείχθηκε η "ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, που ήταν η δεύτερη σε κατάταξη στο διαγωνισμό και παρέτεινε τη δεσμευτική της προσφορά μέχρι την 2α Νοεμβρίου 2016.
Το συγκεκριμένο έργο είναι προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, με το κόστος κατασκευής να χρηματοδοτείται κατά 60% από το ΕΣΠΑ. Θα επεξεργάζεται 150.000 τόνους απορριμμάτων ετησίως και θα δημιουργήσει 100 θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: