Aποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, ανέδειξε τους αναδόχους των εξής έργων:


«Αποκατάσταση διατομών τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος: Αλέξανδρος Σμύρης.
«Βελτίωση οδικής σύνδεσης παραγωγικών μονάδων περιοχής Γκουμάτσας με επαρχιακό δίκτυο» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ. Ανάδοχος: η ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
«Συντήρηση Αυλείου Χώρου 2ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 24.100 ευρώ. Ανάδοχος: Ιωάννης Καραμπίτιανης.
Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλενίου για τ Δήμο Ζηρού, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΤΕΜΑ- ΚΑΜΙΝΑΡΗΣ Α.Ε..

Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τις δημοπρατήσεις των έργων:

«Βελτίωση τεχνικών κατασκευών στο στραγγιστικό δίκτυο πεδιάδας Άρτας» προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
Αποκατάσταση ζημιών στραγγιστικού δικτύου Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 22.000 ευρώ.

Η Ο.Ε. ανέδειξε επίσης την Μαρία Πατσιούρα, ως τελικό μειοδότη για το έργο "Παροχή υπηρεσιών για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με την μέθοδο της παγιδοθεσίας" στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, με προϋπολογισμό 18.070,67 ευρώ.

Αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος,
Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις.

Eγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για τα έργα:

 «Εργασίες αντιστήριξης των πρανών στον αρχαιολογικό χώρο του Μικρού Θεάτρου της Αρχαίας Αμβρακίας», προϋπολογισμού 205.000 ευρώ (μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Ηπείρου)
«Εργασίες αποκατάστασης και αντιμετώπισης της υγρασίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καπεσόβου» προϋπολογισμού 76.800 ευρώ (μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων)
«Θραύση 34.500 τόνων ογκόλιθων με χρήση σφύρας και σπαστήρα εντός του ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου ( Ν. Ιωαννίνων)», προϋπολογισμού 59.500 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Δ.Σ.Α.) 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου)
«Συντήρηση –επισκευή παρόδων της 10ης επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού 25.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Ζηρού)
«Επιχορήγηση ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για το έργο: Ολοκλήρωση συντήρησης Ιερού Μητροπολιτικού ναού Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 24.600 ευρώ (μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Μητρόπολής Ιωαννίνων)
«Ολοκλήρωση του έργου “Ανάδειξη αγοράς Παρακαλάμου”», προϋπολογισμού 24.600 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πωγωνίου)
«Μελέτη του παραδοσιακού τυριού “Τσαλαφούτι” Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ)
«Διευθέτηση ομβρίων στην τοπική κοινότητα Θεριακισίου» προϋπολογισμού 6.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Δωδώνης).

Τέλος, η Επιτροπή γνωμοδότησε επί του περιεχομένου Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: