Υπερβολές 10/8











Η ραμφοφάλαινα της Σαγιάδας
Το κουφάρι της φάλαινας έως ότου στεγνώσει από το λίπος, χρησιμοποιείται ως στέγαστρο για τους λουόμενους

Η επιστήμονας του φορέα διαχείρισης Αχέροντα -Καλαμά μετρά το κουφάρι ενός σπάνιου είδους φάλαινας που εκβράστηκε  στις ακτές της Σαγιάδας(φωτο αριστερά)
Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για νέο είδος τσιπούρας που εκτρέφεται πειραματικά στα ιχθυοτροφεία της περιοχής και διέφυγε από τους κλωβούς
Με δεδομένο ότι οι Σαγιαδινοί δεν γνωρίζουν άλλο είδος ψαριού εκτός από την τσιπούρα ιχθυοτροφείου, η επίσκεψη ιχθυολόγου πραγματογνώμονα κρίθηκε αναγκαία για τις απαραίτητες διευκρινήσεις.
---

Η Περιφέρεια Ηπείρου κοντά στις αναξιοπαθούσες κορασίδες 


Μια ωραία εκδήλωση για τις αναξιοπαθούσες (ανύπαντρες) κορασίδες έγινε στην Ηγουμενίτσα. Πρωτεργάτρια αυτής, η αεικίνητη σύμβουλος της περιφέρειας Ηπείρου Αντιγόνη Φίλη.
Ώριμες σεμνές κορασίδες έψαλαν το τροπάριο της Κασσιανής και άλλους θρησκευτικούς ύμνους υπό τη διεύθυνση μουσικόφιλου εκκλησιαστικού επιτρόπου. Ο Αρχιμανδρίτης Βεζούβιος στην ομιλία του, αναφέρθηκε στη χρησιμότητα της παρθενίας στην σύγχρονη εποχή και η εκδήλωση έκλεισε με την ταλαντούχα Αντιγόνη Φίλη να τραγουδά παίζοντας αρμόνιο το “Στην αυλή του παραδείσου” της Δέσποινας Βανδή ( διασκευασμένο κατάλληλα για την περίσταση)  (φωτο)
---

 Πειραγμένοι οι ασύρματοι στα ασθενοφόρα;
Δίχως ασυρμάτους τα ασθενοφόρα που παρέδωσε η κυβέρνηση στην Ήπειρο. 
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες τα ασθενοφόρα ήταν εξοπλισμένα με ασυρμάτους αλλά τους αφαίρεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας ο οποίος ως ηλεκτρονικός επιχείρησε να τους "πειράξει" ώστε να κατευθύνονται όλα τα ασθενοφόρα στην εκλογική του περιφέρεια και να μην απομακρύνονται από αυτή.   
Η ενέργεια  έγινε αντιληπτή και αποφασίστηκε οι ασύρματοι να σταλούν στην Αθήνα για να ξανα ρυθμιστούν. 
Χωρίς επικοινωνία με το κέντρο συντονισμού του ΕΚΑΒ στην Ήπειρο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα  τα έψαχναν στις ραχούλες και στους κάμπους της ...Λάρισας.
--- 

Μεγάλη γιορτή στη κορυφή της Μουργκάνας
Άκακα κατοικίδια περιμένουν τους πρώτους επισκέπτες στη κορυφή της Μουργκάνας για να γιορτάσουν το πολιτισμό.
(όσοι βέβαια, καταφέρουν να φτάσουν χωρίς να πατήσουν καμία ξεχασμένη νάρκη στη διαδρομή)






Εκατοντάδες οι αιτήσεις συμμετοχής για την πορεία-διανυκτέρευση στη κορυφή της Μουργκάνας. Επιβεβαιώνεται περίτρανα για μια ακόμη φορά η αυξανόμενη επιθυμία του κόσμου “να πάρει τα βουνά”.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ο μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων κυριών που επιθυμεί αυτόν τον νυκτερινό ρομαντικό περίπατο.
Σε αυτό συνετέλεσε, (σε μεγάλο βαθμό), σειρά ειδυλλιακών φωτογραφιών, τεχνικά επεξεργασμένων, που παρουσιάζουν την άγρια φύση της Μουργκάνας ως πάρκο διασκέδασης της Ντίσνεϋλαντ.  
Βέβαια, δεν  είναι λίγοι οι πεθερόπληκτοι, που την εκδοχή να παρκάρουν την πεθερά τους  στην κορυφή της Μουργκάνας και να τη "ξεχάσουν" εκεί, την βρίσκουν δελεαστική.
Το μόνο που τους απομένει είναι να τις πείσουν ότι οι αγέλες των πεινασμένων λύκων εκεί επάνω είναι άκακα σκυλάκια του καναπέ...

---

Υπέγραψε στον Ολυμπιακό ο Γιόγιακας
30 εκατομμύρια ευρώ κόστισε στον "Ολυμπιακό"  η απόκτηση του Βασίλη Γιόγιακα από την "Θύελλα Αγίας Μαρίνας". Αν ληφθεί υπόψη ότι ο Βασίλης Γιόγιακας τυγχάνει και ιδιοκτήτης της επαρχιακής ομάδος, γίνεται απόλυτα κατανοητή η χαρά του.



Πολλές και μεγάλες αλλαγές στον Ολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό του από την Χάποελ Μπερ Σεβά στο Champions League.Ο πρόεδρος του πειραϊκού συλλόγου είναι αποφασισμένος να ξανακτίσει την ομάδα από την αρχή.
Το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα των ερυθρολεύκων είναι ο ταλαντούχος ο Θεσπρωτός ποδοσφαιριστής -βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, η πραγματική αγάπη του Βασίλη Γιόγιακα είναι το ποδόσφαιρο και όχι η πολιτική. Ήταν και παραμένει, μακράν ο πρώτος επιθετικός στη ποδοσφαιρική ιστορία της Θεσπρωτίας με πέντε συμμετοχές στη μικτή κόσμου.

Μπορεί το οβάλ σχήμα του Θεσπρωτού επιθετικού να μην παραπέμπει στο σωματότυπο του Κριστιάν Ρονάλντο, διαθέτει όμως αξιοζήλευτα προσόντα. 
Ένα από αυτά είναι η φοβερή ευλυγισία της μέσης το σπάσιμο της οποίας θα ζήλευε ακόμη και ο αείμνηστος Γιόχαν Κρόιφ.
Άριστος πασαδόρος όταν κάνει παιχνίδι στο κέντρο (πολλές φόρες, είναι αλήθεια, από υπερβολική σιγουριά πασάρει και στους αντιπάλους).
Διαθέτει επίσης κλειστή τρίπλα που του επιτρέπει διεισδύσεις και στη ποιο σφιχτή άμυνα προκαλώντας πανικό στους αντιπάλους. 
Είναι λάτρης του συστήματος “όλοι άμυνα -όλοι επίθεση” που πρωτοεφάρμοσε τη δεκαετία του 70 η ομάδα του Άγιαξ με εντυπωσιακά ομολογουμένως αποτελέσματα (πολλοί το συγχέουν με το σύστημα “μπουλούκι”) 
Άριστος χειριστής της μπάλας, ειδικός στις καθυστερήσεις. Μοναδικός είναι επίσης και ο τρόπος που στέλνει την μπάλα στην εξέδρα.
Διαθέτει άριστη φυσική κατάσταση, προϊόν αυστηρής δίαιτας (τεράστιες ποσότητες κοψιδιών στα πανηγύρια και μόνο από ντόπια αιγοπρόβατα) απαραίτητη προϋπόθεση για το ρόλο της “ατμομηχανής” σε μια αργοκίνητη ομάδα.
Η ώρα της δικαίωσης για το ποδοσφαιρικό καμάρι της Θεσπρωτίας έφτασε!
Ευχόμαστε ολόψυχα ο Θεσπρωτός άσσος να έχει μια λαμπρή πορεία στο πειραϊκό σύλλογο και να μη λησμονήσει τα άγια χώματα του τόπου μας, στα οποία έκανε τα πρώτα βήματα ως παιδί και ως ποδοσφαιριστής. 
 ---

Πιτούλης: Ελευθερώστε τις τσιπούρες
Καρέ-καρέ η σκηνή της παρέμβασης του ακτιβιστή Αντιπεριφερειάρχη όπως την κατέγραψαν οι κάμερες του τοπικού CNN




Έκπληξη προκάλεσε στους εκατοντάδες επισκέπτες που βρέθηκαν στη "Γιορτή της Τσιπούρας" που γίνεται κάθε χρόνο στη Σαγιάδα, η οικολογική παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη.
 Ως γνωστόν, στη συγκεκριμένη εκδήλωση. χιλιάδες τσιπούρες καταλήγουν στις ψησταριές και διανέμονται δωρεάν στο κόσμο, προσφορά των ιχθυοκαλλιεργητών της περιοχής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης έφτασε στην εκδήλωση συνοδευόμενος από ομάδα ακτιβιστών οικολόγων φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της αυτοδιάθεσης των ψαριών
Προς αποφυγήν εκτρόπων και διατήρησης του πανηγυρικού χαρακτήρα της εκδήλωσης, η ομάδα απομονώθηκε από ισχυρή αστυνομική δύναμη που κατέφτασε εγκαίρως για το σκοπό αυτό
Με δυναμική αντίδραση ο Αντιπεριφερειάρχης διέσπασε τον αστυνομικό κλοιό και κατευθύνθηκε στην εξέδρα της ορχήστρας την στιγμή που ο δήμαρχος Φιλιατών καλωσόριζε τους επισκέπτες στην εκδήλωση
Αρπάζοντας το μικρόφωνο από τα χέρια του αμήχανου από την έκπληξη δημάρχου, κατήγγειλε την εκδήλωση ως αναχρονιστικό θεσμό που πρέπει να καταργηθεί
Απαίτησε να ελευθερωθούν οι τσιπούρες από τους κλωβούς καταγγέλλοντας παράλληλα τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους μέσα σε αυτούς. 
Κλείνοντας την σύντομη παρέμβαση, απέδωσε την σφριγηλοτητα του κορμιού του στη χορτοφαγια  και αφού παρότρυνε το κόσμο να καταναλώνει άγρια ραδίκια, αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος.
Επευφημίες και χειροκροτήματα από τον κόσμο δεν ακουστήκαν διότι την ίδια στιγμή που ο Αντιπεριφερειάρχης απαιτούσε οι τσιπούρες να οδηγηθούν ελεύθερες στη θάλασσα, αυτοί ήταν απασχολημένοι για το πως θα τις οδηγήσουν ψημένες στο στομάχι τους. 






---------------------------------------------------------------- 
Σημείωση:Οι παραπάνω ιστορίες και εικόνες έχουν στόχο τη σάτιρα. Είναι εμπνευσμένες από την περιήγηση στο χώρο της φαντασίας και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα


Δεν υπάρχουν σχόλια: