Υλοποίηση Θερινού Σχολείου Παραμυθιάς

Σας ενημερώνουμε για την υλοποίηση του Θερινού Σχολείου Φυσικών Επιστημών Παραμυθιάς, επιμέλειας και γενικού συντονισμού της Σχολικής Συμβούλου ΠΕ04, Αλεξάνδρας Σούλη με βάση τη με αριθμό Φ.34.2/5325, 15/08/2016 Απόφαση έγκρισής του από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Ηπείρου, το οποίο θα διεξαχθεί από 1 έως 5 Σεπτεμβρίου 2016 στο χώρο του θεάτρου Καρκαμίσι και στα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής των ΓΕΛ και Γυμνασίου Παραμυθιάς.

Το θερινό σχολείο Παραμυθιάς, τελεί υπό τη αιγίδα του Δήμου Σουλίου σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) και τη Σχολική Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών Περιφέρειας Ηπείρου κα Αλεξάνδρα Σούλη. Υποστηρίζεται από τη Διεύθυνση Δ.Ε Θεσπρωτίας, τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Σουλίου και εκπαιδευτικούς ΦΕ του ν. Θεσπρωτίας και το θέμα του είναι:
«Φυσικές Επιστήμες στο σχολείο του αύριο στο Δήμο Σουλίου και στη Θεσπρωτία»
Στο Θερινό Σχολείο της Παραμυθιάς, θα συμμετάσχουν 42 μαθητές, απόφοιτοι Γ΄ τάξης Γυμνασίου και της Α΄ τάξης Λυκείου σχολικού έτους 2015-16 και θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων και ειδικών επιστημόνων, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα.
Γενικός σκοπός  του Θερινού Σχολείου είναι η διδασκαλία των φυσικών επιστημών να καταστήσει ικανούς τους μαθητές  να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και τις μεταβολές τις οποίες η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση, αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.
Στόχοι του Θερινού Σχολείου είναι οι μαθητές να μελετούν και αξιολογούν τα δεδομένα τα οποία συνέλεξαν από την παρατήρηση  και την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν και να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: