Για πρώτη φορά στο προεδρικό μέγαρο ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ

Στο πλαίσιο του 4ου Ετήσιου «Αthens Democracy Forum»
Από το 1967 είχε να βρεθεί στην πρώην βασιλική κατοικία -και νυν προεδρικό μέγαρο- ένα μέλος της οικογένειας των Γλύξμπουργκ. Αυτό ωστόσο συνέβη χθες, Τετάρτη, κατά την εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών του 4ου Ετήσιου «Αthens Democracy Forum», με θέμα «Religion, Migration Power and Money».


Μεταξύ, λοιπόν, των προσωπικοτήτων που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση, ήταν και ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαος Γλύξμπουργκ, ο οποίος γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου 1969 στη Ρώμη. Οι γονείς του, Κωνσταντίνος και Άννα-Μαρία, είχαν φύγει από την Αθήνα, μετά το αποτυχημένο αντικίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967 ενάντια στο καθεστώς των συνταγματαρχών το 1967 και ζούσαν αυτοεξόριστοι στην ιταλική πρωτεύουσα.


Έτσι, η παρουσία του στο μέγαρο σηματοδότησε την «επιστροφή» ενός μέλους της τέως βασιλικής οικογένειας στην κατοικία των γονέων του, οι οποίοι από το 2013 έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ομιλία Παυλόπουλου

Στους «εχθρούς» της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας στις ημέρες μας και  στην ανάγκη αδιάλειπτης υπεράσπισής της αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της  Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ομιλία του στην έναρξη των εργασιών του 4ου Ετήσιου «Αthens Democracy Forum» με θέμα «Religion,  Migration Power and Money», στο προεδρικό μέγαρο.


Εστιάζοντας στις σύγχρονες προκλήσεις, ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε πως  κάθε τι που υπονομεύει την Δημοκρατία δρα, κατ αναλογία υπονομευτικώς  και για τον Ευρωπαϊκό και Δυτικό Πολιτισμό γενικότερα, και υπογράμμισε  ότι η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία είναι ένα πολύτιμο, πλην όμως,  εύθραυστο αγαθό.  Όπως τόνισε, ουδείς μπορεί ν' αμφισβητήσει ότι η Αντιπροσωπευτική  Δημοκρατία, σήμερα κινδυνεύει, και μάλιστα όχι μόνο στις υπανάπτυκτες ή αναπτυσσόμενες αλλα ακόμη και στις πολύ αναπτυγμένες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: