Επίσκεψη φοιτητών και ερευνητών του Ιονίου Πανεπιστημίου

Την Κυριακή 26 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ερευνητικού χαρακτήρα φοιτητών και ερευνητών του Εργαστήριου Μουσειολογίας, Προστασίας, Αποκατάστασης και Αξιοποίησης Πολιτισμικών Αγαθών του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και στο Λαογραφικό Μουσείο Μαργαριτίου.
Τους φοιτητές, που συνοδεύονταν από τον Διευθυντή του Εργαστηρίου, επίκουρο καθηγητή κ. Γεώργιο Παπαϊωάννου υποδέχθηκαν στο Μαργαρίτι ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και η Αντιδήμαρχος κα. Παναγιώτα Σούρλα.
Υπεύθυνος για την διοργάνωση της επίσκεψης των φοιτητών του Εργαστηρίου ήταν ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημάρχου, κ. Γεώργιος Ντάνης.
Στόχος της επίσκεψης ήταν η γνωριμία με την περιοχή μας, καθώς και η αναζήτηση προοπτικών περαιτέρω ανάδειξης του Λαογραφικού Μουσείου Μαργαριτίου, μέσα από επιστημονικές μελέτες και διατριβές, που θα εκπονηθούν από τους ερευνητές και φοιτητές του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μουσειολογίας.
Στους φοιτητές μοιράστηκαν αναμνηστικά βιβλία, προσφορά του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, ενώ για τον σκοπό της επίσκεψης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαργαριτίου προσέφερε τοπικές παραδοσιακές πίτες και γλυκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: